Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Třídenní cukrový detox, který podpoří hubnutí a zlepší zdraví

Cukr je velmi dobrý; každý z nás miluje sladké dobroty, které umí zpříjemnit den. Chutnají tak sladce! Když jej budete konzumovat v rozumné míře, pak nebudete mít problémy a svému tělu poskytnete přesně to, co potřebuje. Nadmíra cukru v těle ale přináší řadu nepříjemností, například nadměrné přibývání na váze.

Cukr ve stravě

Potraviny a nápoje, které mají spoustu přidaného cukru, jsou například cereálie, cukrovinky, limonády, džusy, jogurty nebo salátové dresinky, tělu moc neprospívají. Jednoduché sacharidy jsou také součástí ovocných šťáv, medu nebo manga.

Jestliže máte problémy s předávkování cukrem, mohou se objevovat některé příznaky, například deprese, nachlazení, záněty dutin, kvasinková infekce, bolesti hlavy, hyperaktivita nebo následná únava. Cukr může vyvolat řadu zdravotních problémů – srdeční onemocnění, cukrovku nebo také i rakovinu (zejména rakovinu prsu).

Přibírání na váze

Cukr má jednu neblahou vlastnost a to, že když je ho přebytek, má tendenci se ukládat do těla Tělo používá sacharidy pro energii a zbytek ukládá jako tuky, a to není příjemné. Měli byste vědět, že přírodní cukry a přidané cukry jsou dvě různé věci. Ty přidané obvykle bývají špatné. Může se zvyšovat hladina cholesterolu cukru v krvi, mohou se objevovat střevní problémy a bakterie. Cukr umí také útočit na vaše tělo, rozšiřuje se obvod pasu, boků, stehen, stoupá vaše hmotnost.

Řekněte Ne cukru

Je možno odstranit ze své stravy cukr, možná se objeví určité příznaky jako bolesti hlavy, únava, smutek a podobně. Po hlavním jídle lidé často cítí potřebu něčeho sladkého. Tělo vysílá do mozku signál, i když ve skutečnosti nemá hlad. Doporučujeme vydržet chvíli bez cukru; navíc jde o přidaný cukr, který nemá moc příznivý vliv na tělo. Na začátku možná budete cítit, že vám něco chybí, dokonce pocítíte i lehké abstinenční příznaky. Ovšem následně za toto rozhodnutí budete vděčni a vaše tělo také.

Přinášíme vám třídenní kompletní detoxikační plán.

První den

Snídaně: Konzumujte jeden šálek bobulovitých plodů se semínky a ovesnými vločkami, mandlemi. Popřípadě můžete konzumovat tři míchaná nebo vařená vejce.

Dopolední svačinka: Malá miska ořechů.

Oběd: Na oběd si vyberte mrkev, tuřín, fazole, mandle, řepu, pastinák nebo kuřecí prsa s vařenou tykví.

Večeře: Konzumujte houby se smaženou brokolicí, pečeného lososa nebo zelené fazole.

Druhý den

Snídaně: Dejte si šálek ovesných vloček a bobulovitých plodů nebo mandlí, dále si můžete dát také tři míchaná vejce se špenátem.

Dopolední svačinka: Jedna malá miska ořechů.

Oběd: Můžete si ugrilovat cuketu se žlutými nebo červenými paprikami a citronem, s octem nebo tymiánovým dresinkem, nasekanou mrkev s rozpečeným červeným nebo zeleným zelí s citronem, solí, olivovým olejem.

Večeře: Doporučujeme konzumovat zelenou zeleninu, polévku z fazolí, zapečenou tresku s bok choy a praženými růžičkovými kapustičkami.

Třetí den

Snídaně: Konzumujte jeden šálek ovesných vloček s bobulovitými plody, semínky nebo omeletu ze tří vajec nebo mandle, vlašské ořechy, ředkvičky nebo zelí.

Dopolední svačinka: Malá miska ořechů.

Oběd: Pečené kuřecí stehno s citronem, rozmarýnem a šalvěji, nebo pečené kuře v troubě s tymiánem, olivami a cibulí.

Večeře: Jezte houby s cibulí, tymiánem, česnekem, mrkví a bobkovým listem nebo hnědou rýží, rajčaty, masovou omáčkou a houbami.

Nápoje pro detoxikaci

Detoxikační voda: Jahody, bobulovité plody, grapefruity nebo pomeranče smíchejte s čerstvým rozmarýnem nebo mátou, dejte do nádoby s vodou a konzumujte pravidelně každý den.

Čaj: Konzumujte zelený čaj nebo bylinné čaje bez cukru třikrát denně.

Káva: Každý den se doporučuje konzumovat jeden šálek černé kávy, samozřejmě bez cukru.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button