Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Jak se s pomocí přírodních metod zbavit nevolnosti

Nevolnost zažil už každý z nás, není to nic příjemného, ale bohužel to patří k životu. Může vám být nevolno z mnoha důvodů. Začínáte se potit, točí se vám hlava, můžete pocítit závratě, bolí váš někdy také žaludek, břicho, cítíte se malátně, může se občas zvyšovat také teplota. Zvracení je vyústěním nevolnosti, je to vyčerpávající proces, který ve vás může zanechat pocit únavy a vyčerpání. Není to nic příjemného. Nevolnost může být jedním z příznaků mnoha zdravotních problémů.

Proč se objevuje nevolnost?

Nevolnost může být příznakem mnoha zdravotních problémů a nepříjemných stavů. Nejčastěji se objevuje, když něco špatné hosníte, něco nesedne žaludku, budete mít podrážděný žaludek a podobně. To většinou po pár dnech samo přejde, dodržujete dietu, odpočíváte a je to hotovo. Nevolnost se však může signalizovat jiný problém. Co například?

  • Poruchy trávení
  • Bolesti uší
  • Migrény
  • Těhotenství
  • Otravu potravinami
  • Reflux kyseliny
  • Gastritida
  • Vedlejší účinky chemoterapie
  • Negativní účinky léků

I když nevolnost nemusí být nutně vážný stav, nedostatečná péče vás zanechává unavené a vyčerpané. Když se něco podobného objeví, obvykle na nevolnost užijete nějaké léky a je po problému. Můžete však vyzkoušet péči přírodní. Žádné chemické látky, vyzkoušejte těchto pět účinných způsobů, jak bojovat proti nevolnosti.

Sáhněte po zázvoru

Zázvor funguje velmi efektivně, pokud jde o nevolnost. Stačí popíjet šálek čerstvě připraveného zázvorového čaje, který ochutíte citronem a medem. Můžete si dát také zázvorky, které si koupíte v obchodě s potravinami, jsou velmi účinné. Jedním z dalších způsobů, jak potlačit nevolnost s pomoci zázvoru je připravit si tuto směs!

Co budete potřebovat:

  • Kůraz kousku zázvoru
  • Šťáva z 1citronu
  • 1 polévková lžíce medu

Jak postupovat:

Kůru ze zázvoru očistěte a oloupejte. Najemno nakrájejte a následně přidejte do šálku. Dodejte šťávu z citronu a med. Promíchejte a směs můžete popíjet, dokud neuklidníte problémy se žaludkem.

Pozor, v prvním trimestru těhotenství konzumujte zázvor pouze tehdy, kdy se poradíte se svým lékařem.

Sáhněte po mátě peprné

Křeče v břiše, které se váží přímo na nevolnost, je to nepříjemné. Čerstvě uvařený čaj z máty peprné může tyto křeče zmírnit. Trpíte-li na křeče, které byly vyvolány refluxem nebo kyselinou, bude lepší počkat, dokud nebude čaj úplně chladný. Existují totiž některé dohady, že teplý mátový čaj může zhoršovat nevolnost. Může pomoci také žvýkání máty nebo vdechování mátového oleje.

Bublinkové citronové nápoje

Jde o jeden z nejlepších způsobů, jak předcházet nevolnosti. Funguje to! Vymačkejte celý citron do skleničky, přidejte asi ½ čajové lžičky soli. Následně přilijte sodu nebo perlivou vodu a napijte se.

Eukalyptový olej

Několik kapek eukalyptového oleje může pomoci s nepříjemnou nevolností. Přidejte pár kapek na čistý kapesník a vdechujte. Aroma tohoto olejíčku může být spouštěcím mechanismem, který napomůže zmírnění nevolnosti.

Heřmánkový čaj

Heřmánkový čaj je jedním z nejoblíbenějších bylinných čajů na světě. Ve skutečnosti se denně spotřebuje asi milion šálků tohoto čaje. Čajové sáčky z heřmánku jsou k dispozici na trhu nebo v obchodě s potravinami.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button