Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Dávejte na noc pod polštář stroužek česneku: dozvíte se, proč

Česnek je jednou z nejzdravějších potravin na světě, to je známý fakt, který vědí všichni. Není divu, vzhledem k množství zdravých živin, které jsou pro lidské tělo a vůbec celkově pro zdraví prospěšné. Česnek bychom, proto měli konzumovat denně, může totiž předcházet řadě zdravotních problémů, např. onemocnění jater, proti nachlazení, při dýchacích potížích, proti plešatosti a při ucpaných cévách.

aromatic-84691_960_720

Účinky česneku

V česneku najdete allicin – to je nejsilnější složkou česneku. To nic nemění na situaci, kdy jej rozdrtíte. Nicméně, účinek není stejný, když ho vaříte. Některé jeho vlastnosti se tak mohou ztratit, proto stroužek česneku rozdrťte, nechejte jej tak po dobu patnácti minut a poté snězte. Vadí-li vám zápach, pak použijte rostlinný olej a petržel.

Česnek pod polštář

Možná jste již slyšeli, že někteří lidé si dávají česnek před spaním pod polštář. Přijde vám to zvláštní? Přemýšlíte nad tím, proč se tak děje? Někteří jedinci si myslí, že může zlepšit velmi významně spánek. Jiní zase mají v kapsách stroužky česneku, údajně pro štěstí. Můžete také vidět lidi, kteří třou kalhoty a hrnce česnekem. To může odstraňovat negativní vlivy, které hrozí kontaminaci potravin.

Jednoduše řečeno, dejte si pod polštář stroužek česneku, nebo do kapsy stroužek česneku a uvidíte. Zlepší se vám spánek, bude se vám lépe usínat. Všechna negativní energie se odplaví a bude potlačena.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button