Spolupráce

Proč doplňovat kolagen? Projeví se to na vaší kráse a zdraví. Jak vybrat ten správný?

O kolagenu a jeho účincích jste již určitě slyšeli. Není divu, mluví se o něm hodně a mnoho lidí nedá dopustit na jeho skvělé účinky. Přemýšlíte, že byste jej také chtěli zkusit? Pak potřebujete nejen vědět, jak vybrat ten správný, zorientovat se v široké nabídce, ale také tušit, jaké benefity můžete očekávat.

Co je kolagen a co vám může nabídnout?

Kolagen je jednou z bílkovin, které jsou součástí tkání pohybového aparátu. Nachází se tedy v kloubech, chrupavkách, šlachách, ale také v kůži. Právě kolagen je tou složkou, která zajišťuje pružnost a svěžest pokožky, zdravé a silné vlasy a pevné nehty. Tělo jej sice dokáže samo tvořit, ale jen do určitého věku. Přibližně po 25. roce života se jeho tvorba snižuje a po 40. roce jej tělo již vůbec netvoří. To pak má za následek nejen povadání kůže, ale také zhoršenou funkci kloubů a svalů. Kolagen se tedy vyplácí uměl doplňovat. Co dokáže?

  • Vrací pleti pružnost a hydrataci.
  • Vaše vlasy budou silnější, začnou rychleji růst a méně vypadávat.
  • Vaše nehty se budou méně lámat.
  • Kolagen může pomoci předcházet problémům pohybového aparátu.

Druhy kolagenu

Kolagen se přirozeně vyskytuje v řadě potravin, ale naše tělo jej neumí dostatečně využít. Poroto je nezbytné doplňovat jej také ve formě doplňků stravy. Jak se ale vyznat v jednotlivých druzích? Existuje totiž třeba kolagen hovězí, vepřový nebo mořský. Jsou mezi nimi nějaké rozdíly?

Odlišný je samozřejmě původ kolagenu a pro řadu lidí může být významným argumentem i otázka etiky. Z hlediska využitelnosti pro lidský organismus je ale docela jedno, zda si vyberete mořský nebo hovězí collagen. Obecně platí, že vepřový nebo hovězí kolagen může být více cenově dostupný, ale není to pravidlem.

Především je však třeba zaměřit se na to, aby se jednalo o hydrolyzovaný kolagen. Takový kolagen je zpracován do takové formy, která je nejlépe využitelná pro lidský organismus. Hydrolyzát má osvědčenou účinnost a výsledky jsou prokázány u drtivé většiny populace.

Hledejte kvalitu

Kvůli popularitě kolagenu dnes existuje také řada výrobků, které ale ve skutečnosti vůbec nejsou účinné. Především se vyhněte všem obarveným a dochuceným kolagenovým práškům – to samo o sobě značí sníženou kvalitu. Čím víc se do kolagenu přidá, tím méně kvalitní bude.

Není také v pořádku, pokud je vám po kolagenu těžko, bolí vás břicho nebo vám nesprávně funguje trávení. Nejlepší kolagen by vaše tělo neměl nijak negativně ovlivňovat. Při hydrolýze dochází jen k šetrnému zpracování kolagenových molekul za studena, čímž vznikají řetězce lehce absorbovatelné lidským organismem.

Zkuste 100% hovězí kolageny vysoké kvality z e-shopu Woldohealth. Jsou čistého přírodního složení a obsahují pouze hydrolyzovaný kolagen, který je velmi dobře rozpustný, vstřebatelný a biologicky aktivní. Tyto kolageny se hodí také pro osoby, které se stravují keto dietou nebo dodržují paleo stravování.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button