Spolupráce

Jaké jsou nejoblíbenější dámské parfémy?

Parfém je sice neviditelným, ale nezbytným a důležitým doplňkem každé ženy. Hledáte novou vůni pro horké dny a příjemné letní večery? Inspirujte se našimi tipy, které vám představí stálice ve světě vůní. 

Mezi nejoblíbenější letní parfémy pro ženy obecně patří ty, v nichž převládají tóny ovoce, květin a pudru. Pokud však máte slabost pro smyslné orientální vůně, směle je noste i v létě. Aby byla jejich intenzita slabší, používejte vůni v podobě lehkého tělového spreje z dané parfémové řady. Tělová vůně bývá zcela identická, ale není tolik silná. Pro horké dny je proto daleko vhodnější.

Letní vůně, které si zamilujete

Na květinových tónech stojí desítky podmanivých vůní. K těm nejoblíbenějším vonným složkám patří damašská růže, jasmín, pivoňky anebo kosatce. Pokud toužíte po parfému, který vás přenese do rajské zahrady, vsaďte třeba na některou z řady moderních květinových vůní Gucci Bloom. Jestliže dáváte přednost jemnějším vůním, nechte se v letních měsících obestřít oblakem pudrových tónů. Pudrové vůně jsou něžné, nevtíravé, a přesto smyslné. Ikonou mezi pudrovými vůněmi je slavná Chanel No. 5, jestliže ale hledáte modernější variantu, zkuste si přivonět k flakonku Narciso Poudrée od Narcisa Rodrigueze. Tato svěží pudrová vůně v sobě snoubí ylang-ylang, ambru a cedr, které společně vytvářejí podmanivou vonnou kombinaci.

Ovocné symfonie vládnou létu

Letní období nejvíce přeje ovocným vůním, které jsou plné sladkých, svěžích a energických tónů. Mezi nejvyhledávanější parfémy z této kategorie patří i DKNY Be Delicious. Velice oblíbené jsou ale také vůně, které oplývají tóny ovoce, květin i dřevin. Dokonalou souhru vonných tónů černého rybízu a frézie představuje například parfém Sì od Giorgia Armaniho, který můžete nosit od jara až do zimy. 

Ať už dáte přednost jemným pudrovým tónům, anebo opojným květinám, vybraný parfém si během letních měsíců nanášejte střídmě. Během teplých dnů se totiž vůně z pokožky odpařuje mnohem rychleji a je tak daleko intenzivnější. Parfém aplikujte jen na dvě až tři místa, nejlépe na zápěstí, krk a loketní nebo podkolenní jamky.

Zdroj náhledového obrázku: Unsplash.com

Štítky

Podobné články

Back to top button