Spolupráce

Jak obléci dítě, když venku vytrvale prší

Máte malé děti a chcete se s nimi vydávat ven i když na podzim přijdou vytrvalé často celodenní deště? Nebojte se, i na toto počasí existuje oblečení, které dítě udrží v suchu a dopřeje mu užít si plnohodnotnou hru. Stačí vědět, o které spolehlivé kousky obohatit dětský šatník.

Nepromokavá horní vrstva

Většina rodičů nedá dopustit na pogumované kalhoty a bundu, které nepropustí opravu žádnou vlhkost ani bláto. Většinou se vyrábí v různých barevných provedeních, takže si děvčata i chlapci mohou vybrat podle chuti. Některé gumové kalhoty a bundy jsou dokonce podšité teplým fleecem, aby se daly využívat i v období listopadu či dokonce s prvním zimním počasím. Gumové oblečení se snadno udržuje a dá se často využívat po celý rok.

Hřejivá spodní vrstva

Samotná gumová vrstva nicméně příliš nehřeje, takže je potřeba vždy dobře vyhodnotit konkrétní počasí a děti patřičně podvléct. Někdy stačí tenké legíny, někdy je lepší zvolit zateplené hrubé tepláky. Pamatujte také, že lacly gumových kalhot se vždy natahují pod bundu, aby dětem voda nestékala dovnitř oblečení. Spoustu oblečení vhodného na spodní vrstvu najdete například na e-shopu Olšákovi.cz.

Gumové doplňky

Z pogumovaného materiálu se vyrábí i další skvělé doplňky, jako je široký gumový klobouk do deště či praktické rukavice do deště, které se velmi hodí, když se déšť spojí i se zimou. Pokud je vaše dítě na podzim venku hodně a často, zvažte i tyto důležité kousky.

Holínky na několik způsobů

Základem jsou samozřejmě nohy v suchu a teple. Je dost pravděpodobné, že si celý podzim nevystačíte s obyčejnými holínkami. S příchodem chladu je v nich totiž zima. K dostání jsou dnes běžně také zateplené holínky vhodné až do mínusových teplot. Vyjímatelná vložka je z merino vlnky, takže se dá snadno sušit a prát. Pamatujte na to, že holínky jsou stejně důležité jako jakékoliv jiné dětské oblečení.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button