Spolupráce

Vykouzlete si dekoraci z lučního kvítí

Tradiční kytice už vás omrzely, chcete si svůj příbytek oživit něčím netradičním? Nebo se chystáte na oslavu a chcete oslavenci darovat úplně jinou kytici než všichni ostatní? Vsaďte na krásu a jedinečnost lučního kvítí.

Květiny, které rostou na louce jsou zvláštní, střapaté, každá je jiná. Nikdo je neprobírá, nějaká ta odchylka je dokonce žádoucí. Snad každý tohle úžasné kvítí miluje. Jen málokdo si z něj ale troufne uvázat kytici. Zcela zbytečně, není to totiž nic složitého. Jak na to?

Vydejte se na procházku a přineste si z ní kromě zážitků i pár drobných kvítků

Čerstvý vzduch má magickou moc. Dobře se nám na něm dýchá, děláme něco pro zdraví, můžeme obdivovat barevnou krásu přírody. Na venkově i ve městech jsou zákoutí, kde nějaké tu luční kvítí najdeme. Tam, kde rostou desítky a stovky rozkvetlých květin určitě nevadí, že si nějaké utrhnete a uvážete si z nich kytici.

Víte, že na loukách najdete desítky druhů květin? Nikdo do jejich vývoje nezasahuje, květiny rostou svým životem ve společnosti plevele, který se do kytice z lučního kvítí taky hodí.

Jak uvázat kytici z lučního kvítí?

Základem jsou samozřejmě květiny, potřebovat budete i sponkovačku na spojování květin, fantazii a trochu trpělivosti.

Náš tip: Mezi dekorace z lučního kvítí, které se těší velké oblibě jsou květinové košíky nebo věnečky na dveře. Báječně vypadají taky luční květiny ve smaltovaném džbánku postaveném na parapetu.

Krok první: Natrhejte si luční kvítí

K tvorbě aranžmá z lučních květin se báječně hodí hledíky, lichořeřišnice, petúnie, zvonky, kakost, víkev, chrpy, plaménky, stračky a krásenky, bezvadně je doplní okrasné trávy jako pampová tráva, zaječí ocásek nebo ječmen hřívnatý.

Krok druhý: Květiny si rozložte po stole

Rozdělte si je na ty dominantní a méně dominantní. Z rostlin odstraňte trny, boční výhony a spodní listy.

Krok třetí: Začněte tvořit

Vyberte si dominantní květinu a kolem ní začněte skládat doplňkové kvítí a okrasnou trávu. Kytici si v ruce pomalu otáčejte a květiny skládejte do jakési spirály.

Náš tip: Při skládání střídejte velké květy s těmi malými.

Krok čtvrtý: Kytici ovažte lýkem nebo obyčejným provázkem

Velké mašle se k lučním květinám zrovna nehodí. Lepší je obyčejný provázek nebo lýko. Kytici obmotejte a zavažte.

Krok pátý: Zastřihněte stonky

Stonky květin je třeba zastříhnout na stejnou délku. Představte si, že chcete kytici postavit na stůl. Žádný stonek nesmí vyčnívat, jinak by kytice byla ve vzduchu.

Takto vytvořená kytice krásně voní, skoro nic nestojí, váš domov ale doslova rozzáří. Když ji někomu věnujete, vykouzlíte na jeho tváři radost a úsměv.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button