Spolupráce

Starším lidem často chybí důležité vitaminy

Výzkumy ukazují, že starší lidé nemají dostatečný přísun vitaminů a minerálů. Čím je to způsobeno? Jaké vitaminy a minerály doplňovat a jak si zachovat aktivní život a vitalitu?

Přirozený proces stárnutí

Organismus staršího člověka vyžaduje zvýšený přísun zejména vitamínů B, C, D, E a důležitých minerálů – vápník, hořčík, zinek a železo. Pro seniory bývá těžší mít každý den pestrou a vyváženou stravu, která jim zajistí potřebné živiny. Nedostatek vitamínů může být u starších lidí způsoben i horším vstřebáváním z potravy. U seniorů se nejčastěji setkáváme s nedostatkem vitaminu D (důležitý pro metabolizmus minerálů a pro imunitu), vitaminů C, E, B (obranyschopnost, činnost svalů a nervů, únava), kyseliny listové (psychická činnost, imunita, krvetvorba, obnova buněk) a vitaminu B12.

Nezastupitelný vitamin D

Odborníci tvrdí, že vitamin D zastává v organismu více než 200 různých rolí. Je jasně potvrzeno, že má obrovský význam pro imunitu. Přispívá také ke správnému vstřebávání/využití vápníku a fosforu v těle a k udržení zdravých kostí i zubů, napomáhá udržet i správné fungování svalů. Vitamin D můžeme přijímat z některých potravin. Je známo, že si jej tělo také vytváří s přispěním slunečního UV záření. Bohužel po celý rok nemáme dostatek slunečního svitu. Navíc potřeba vitaminu D s postupujícím věkem roste. Ve stáří klesá i schopnost kůže vytvářet vitamin D až o 75 %. Proto ve starším věku potřeba vitaminu D často převyšuje jeho produkci.

Nedostatek vitaminu D se u populace výrazně zvyšuje

Současný životní styl obyvatel ve městech i používání krémů s ochranným faktorem mají za následek, že se nedostatek vitaminu D u populace výrazně zvyšuje oproti předcházejícím obdobím. Je to logické. Generace před námi trávili venku na slunci mnohem více času. Z výzkumu Centra zdraví, výživy a potravin vyplývá, že jen jedno procento lidí ve věku 19–90 let má dostatečný příjem vitaminu D z obvyklé české stravy. Situace se zhoršuje v zimě a na podzim, kdy je málo přímého slunečního svitu a ani moc nevycházíme ven. V těchto měsících doporučujeme doplnit hladinu vitaminu D v těle pomocí kvalitních doplňků stravy.

Lepší vstřebatelnost vitaminu D díky omega-3

Vitamin D je rozpustný v tucích, proto se jeho vstřebávání v těle se zvýší, pokud ho přijímáme společně s nenasycenými mastnými kyselinami omega-3. Omega-3 patří do skupiny nenasycených mastných kyselin, které jsou zdraví prospěšné. Potřebujeme je pro udržení správného stavu srdce, krevního tlaku, mozku a zraku. Známe je pod zkratkou EPA a DHA. Jsou převážně v tuku ryb ze studených vod. Ovlivňují desítky dalších procesů v našem organizmu. Uplatňují se například i při regulaci zánětlivých odpovědí organizmu.

Jak si zachovat vitalitu, jiskru v oku a vést aktivní život?

Důležitá je celoživotní aktivní péče o zdraví a tělo, především v exponovaném období. Na trhu je spousta multivitaminů pro různé věkové skupiny, ale přípravek pro ty, kteří ho potřebují ze všech nejvíc, přichází až nyní. Doplněk stravy GS Extra Strong 65+ obsahuje zvýšené množství nejdůležitějších vitaminů, minerálů a koncentrovaných omega-3 nenasycených mastných kyselin a dalších látek pro podporu imunity, vitality, mozku a zraku.

Vsaďte na Extra Strong 65+

Doplněk stravy GS Extra Strong 65+ nabízí složení bez kompromisů. Při tvorbě běžných přípravků výrobci řeší, zda se se vše potřebné vejde do jedné tablety či kapsle. Nevejde. Proto se denní dávka GS Extra Strong 65+ skládá z jedné speciální tablety a jedné speciální kapsle.

Speciální kapsle obsahuje unikátní kombinaci zesílené koncentrované formy omega-3 kyselin z rybího oleje a extra vysoké dávky vitaminu D na dlouhodobé posílení imunity a mozku seniorů. Vitamin D je v tomto věku extrémně důležitý pro podporu imunity, ale také pro snížení rizika zlomenin. (Příznivého účinku je však dosaženo až na základě denního příjmu 20 μg vitaminu D ze všech zdrojů.) Pomáhá totiž snižovat riziko pádu, jež jasně souvisí s nestabilním držením těla a svalovou ochablostí.

Speciální tableta pak obsahuje to nejsilnější pro posílení imunity celého organismu (vysoká dávka vitaminu C, Echinacea a zinek).

Přípravek seženete exkluzivně pouze na GS Klubu. Darujte zdraví svým blízkým, potěšíte je tím nejen o Vánocích.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button