Jídlo a stravování Péče o tělo

Mouka, která způsobuje nádory v ledvinách a poruchu štítné žlázy

Většina chronických onemocnění a předčasných úmrtí pramení z špatné a nezdravé stravy. Bohužel většina potravin, které jíme na denní bázi, nás pomalu, ale jistě zabíjí, včetně vysoce oblíbené a často konzumované bílé mouky.

5 tajemství o bílé mouce, které vás dostanou do kolen

Bílá mouka nemá žádné živiny

V průběhu výrobního procesu ztratí semínka a klíčky až 75 % vitamínů a minerálních látek. Kromě toho je až 97 % vlákniny nenávratně zničeno. Za celý proces čištění se ztratí 70 % železa, vitamínu B, hořčíku, 50 % vápníku a všechen vitamín E.

Přidává se bromičnan draselný

Po odstranění živin, kdy je mouka bělena, se obohatí o oxid chloričitý. Poté se použije uhličitan amonný, kamenec a křída, aby byla přitažlivější. V konečné fázi se přidají činidla, která ji zbaví chuti. Nejhorší na tom je, že se přidává Bromičnan draselný, silné oxidační činidlo. Tato chemikáli je považována za karcinogen a je zakázána v mnoha zemích.

Bílá mouka je přirozený insekticid

Je to neuvěřitelné, ale jak se zdá, bílá mouka je přírodní insekticid. To znamená, že pokud se hmyz dostane do sáčku z bílé mouky a začne ji jíst, umře. Bílá mouka zabíjí každý hmyz, který se jí snaží konzumovat.

Obsahuje L-Cystein

Jedná se o neesenciální aminokyselinu, která se přidává do pečiva k urychlení průmyslového zpracování. Naleznete ji ve většině sušenek, těstovin, pečivu a těst. Většinou je syntetizována v laboratoři, ale nákladné výrobní postupy obsahují lidské vlasy a kachní peří. Jiné zdroje této aminokyseliny zahrnují kravský roh, ropné produkty a kuřecí peří. Většina L-cesteinu pochází z Číny, země se špatnou historií regulace potravin.

Bílá mouka obsahuje Aloxan

V neposlední řadě bílá mouka obsahuje alloxan, což je látka, která ji umožňuje vypadat čistě a svěže. Bylo vědecky prokázáno, že negativně ovlivňuje slinivku břišní a porušuje beta buňky. Četné studie prokázaly, že účinky alloxanu mohou snižovat hladinu vitamínu E v těle.

zdroj

6 komentářů

  • Otázkou u mouky je, kdo ji takto vyrábí a kde? Pokud to není uvedeno, ale je to jen psáno jako možnost – potvrzení nikde nevidím, je to z jiných, kdovíjakých zemí, připadá mi to směšné.

  • Ono to vypadá, že by si člověk měl vyrábět všechno sám, jakoby vše vyráběno průmyslově bylo určeno k likvidaci lidí. Je zvláštní, že EU vadí rum, ale plno jiných karcinogenů obsažených a přidávaných do surovin, jako b nevadilo, zvláštní..

Zanechte komentář

error: Content is protected !!