Spolupráce

Rekvalifikace v IT se skutečně vyplatí. Tento obor rostl i během pandemie

Mnoho lidí zasáhla pandemie zcela nečekaně a doslova ze dne na den jim vzala jistotu stabilního zaměstnání. Zejména lidé pracující v pohostinství, turismu nebo drobní živnostníci se museli začít obávat o své živobytí a často si museli hledat alternativní možnosti přivýdělku. Ani dnes, kdy pandemie trvá skoro dva roky, však není jisté, zda se svět někdy znovu vrátí do zaběhnutých kolejí. Proto je možná na místě zvážit změnu oboru. Řešením je rekvalifikace, která se zejména v některých oborech skutečně vyplatí.

IT stále roste

Takřka jediným odvětvím, které se ani během covidové doby nesetkalo s vážnými problémy, je IT sféra. Ajťáci jsou poměrně běžně zvyklí pracovat z domu a online. A právě online služby všeho druhu začaly jít během pandemie doslova na dračku. Změnil se také zcela způsob komunikace, kdy lidé daleko více využívali různé komunikační platformy pro osobní i firemní setkání. IT zaměstnanci jsou navíc dlouhodobě nedostatkovým zbožím. Pokud tedy hledáte obor, který je stabilní, odolný i proti další pandemii a má velký potenciál růstu do budoucna, je to právě IT.

Rekvalifikace vám otevře dveře, ostatní je na vás a vašich schopnostech

Pokud jste na Úřadu práce, informujte se o možnostech rekvalifikace právě v oblasti IT. Rekvalifikační kurzy Plzeň úřad práce vypisuje poměrně pravidelně, protože o absolventy je mezi zaměstnavateli zájem. Je jasné, že z vás přes noc neudělají odborníka na programování nebo budování e-shopu, ale dají vám slušné základy podpořené oficiálním certifikátem, které vám mohou otevřít cestu k práci snů. Připravte se na to, že vaše první pozice v IT nemusí být ani zdaleka tak dobře placená nebo tak flexibilní, ale jakmile získáte v oboru nějaké zkušenosti a dovednosti, vaše hodnota na trhu práce začne rychle stoupat. Je to šance, které se nyní můžete chopit i vy.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button