Spolupráce

Proč i v létě nosit funkční oblečení?

Určitě už se vám také stalo, že jste si vyjeli na kole, vyrazili jste se proběhnout, zahrát si tenis nebo jen vyšlápnout nějaký ten kopec, a přitom jste se zpotili tak, že vám pot stékal po zádech a tričko začalo studit. Dokud svítilo sluníčko, nejspíš vám to ani nevadilo, jakmile ale zafoukal i mírný větřík, začala vám být zima. Možná jste se i báli, abyste neprochladli a nezadělali si třeba na angínu. Na vině bylo špatně zvolené oblečení.

Vysoké teploty k létu patří, stejně jako zvýšené pocení

Co by to bylo za léto, kdyby sluníčko nesvítilo, na tváři a vůbec celém těle nás nezašimraly sluneční paprsky a my se nemohli vydat k rybníku nebo na pláž? Slunění se k létu patří, stejně jako to, že se při námaze víc zpotíme. I když víme, že je to běžná věc, nemusíme se vůbec smířit s tím, že nás oblečení, které v tu chvíli máme na sobě, bude studit.

Funkční oblečení to všechno vyřeší

Kdo se zpotí a oblečení ho studí, protože se do něj pot nasákl a neodpařil se, ten na sobě nejspíš má běžné sportovní oblečení bez funkce, kterému trvá, než uschne. A právě tím se liší od funkčního oblečení pro ženy, muže a děti, které je prodyšné a od těla odvádí vlhkost směrem pryč. Jak to zvládne? V čem se liší?

Na materiálu záleží

Funkční prádlo je vyrobené z chytré kombinace materiálů, za použití moderních technologií a výrobních procesů, díky tomu se příjemně nosí, skvěle od těla odvádí pot a izoluje tělesnou teplotu. Co to znamená v praxi? I když se opravdu zpotíte, funkční oblečení vás udrží v suchu, nebude vám ani chladno, ani příliš teplo a postará se i o to, abyste se nezpotili víc, než je nutné.

A jaké materiály že jsou pro výrobu funkčního prádla TOP? Bezkonkurenční je patentované mikrovlákno Moira stejnojmenného českého výrobce funkčního oblečení, které:

  • Nasákne až 10x méně vlhkosti než polyester.
  • Vlhkost se nenasákne do vlákna, jako tomu je u běžného oblečení, ale vzlíná po něm na povrch.
  • V kontaktu s pokožkou je příjemné.
  • Nepodporuje růst bakterií ani plísní, nepřitahuje ani prach.
  • Patří mezi nejpevnější, přitom i nejjemnější vlákna, je vysoce odolné.
  • Za účelem ještě lepších vlastností se při výrobě funkčních oděvů může kombinovat s modalem, elastanem nebo merinem.

Nepodceňujte ani střih

Každý kousek oblečení, který si oblékneme, by nám měl dokonale padnout, nikde nesvírat, neškrtit a neomezovat nás v pohybu. Jen takové prádlo se nám dobře nosí, podílí se na tom materiál a střih.

Oblečení přizpůsobte aktivitě

Je to stejné, jako když si vybíráte oblečení do práce, na zahradu, do školy nebo do divadla. Doma klidně můžete chodit v tričku a teplákách, do zaměstnání si je ale nevezmete, natož do divadla nebo na ples. To se musíte obléknout slavnostně a pečlivě, nejlépe si vzít šaty.

Při výběru funkčního oblečení to není jiné, je třeba ho přizpůsobit tomu, čemu se chcete věnovat. Když už tu byla řeč o oblečení MOIRA, pak vězte, že:

  • Když si chcete jít zaběhat nebo se vydáte do hor, oceníte trička a šaty z řady X-Compact, u kterých se v jednotlivých zónách oblečení střídají různé pleteniny pro ještě lepší komfort.
  • Na kolo se hodí řada CYKLO s reflexními prvky, dobrým odvodem potu i tepelným komfortem.
  • Chystáte se sjíždět řeku? Vsaďte na prádlo, které vodu nenasákne a rychle schne. Taková je řada EXTREMELIGHT.
  • Chystáte se jít cvičit? Ať už jdete do posilovny, vnitřní haly nebo na venkovní hřiště, hodit se bude oblečení z řady FRESH, které skvěle odvádí od těla vlhkost, přitom je elastické a ani trochu vám nebrání v pohybu. Dámy si mohou pořídit nejen trička, ale i funkční sukně s všitými kraťasy.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button