Spolupráce

Nike Flyknit – revoluční teniska s environmentálním přesahem

Když uvedla značka Nike na trhu svou novou řadu Flyknit, měla dva cíle – vytvořit vysoce výkonný model úplně nového konceptu obuvi a zároveň snížit produkovaný odpad. Odborníci z Nike strávili 10 let výzkumem, jen aby se jim povedlo těchto cílů dosáhnout.

A v čem je tedy Nike Flyknit tak originální? Jejím základem je speciálně pletený svršek vyrobený z ultralehké příze, která však jako bonus vyniká i vysokou pevností. Jde tedy bez nadsázky o materiál, který je pevný, pružný a opravdu téměř nic neváží. A tento materiál byl vyroben novou technologií – Flyknit. Noha je v takovéto botě doslova jako v peřince. Chůze je maximálně pohodlná a vy si jí můžete užívat.

V čem je Flyknit výjimečný

Každý steh svršku obuvi z řady Flyknit byl mikrokonstruován. To neznamená nic jiného než to, že se může jednoduše měnit a přizpůsobit se potřebám uživatele. Jde tedy o běžeckou obuv, která však na sobě nese jen to opravdu nejnutnější. Potřebujete lehký, perfektně padnoucí a prakticky bezešvý svršek? Pak jsou Nike Flyknit výrobkem přesně pro vás.

Snížení hmotnosti boty je jedním z těch nedůležitějších aspektů, který by měl pomoci běžcům při zdolávání rekordů i každodenních výzev. A svršek Nike Flyknit pak pečuje o zdraví vašich nohou jednoduše tím, že přesně padne a vytváří tak doslova pocit druhé kůže. Vysoká míra pohodlí je tedy zaručena, tím si můžete být bezesporu jistí.

O originální design se obávat nemusíte

Tím si můžete být jistí. Už pohled na botu nám ukáže maximální možný důraz na detail. Jemné prošívané kousky samotné usně vypadají hodně originálně. Botám bezesporu dominuje poměrně velké provedení samotného loga společnosti Nike. Toto logo je doplněno o barevnou nebo bílou useň. V každém případě je vzhled bot poměrně pestrý. Zajímavé pestrobarevné mozaikové kombinace vypadají skutečně náramně. Budou vás zkrátka bavit i v případě, že je venku poměrně pošmourné počasí.  

Zaměřeno i na ekologii

Společnost Nike pochopitelně myslí také na ekologii. Ostatně snížení množství odpadů je pro spousty firem alfou a omegou nejen v současnosti, ale i do budoucna. Obuv Nike Flyknit je typická právě co možná nejefektivnějším využitím materiálu. Ostatně důkazem budiž jednodílný svršek. Odpadního materiálu je díky této technologii opravdu malé množství. Když se podíváme na design této řady bot, je skutečně minimalistický se vším všudy. Základním cílem při výrobě této boty byla právě nenápadnost. Měla se vyznačovat přiléhavým střihem, jehož si samotný člověk ani nevšimne. Koncept obuvi tohoto typu byl zkrátka výjimečný. Ostatně více se dozvíte na stránce ftshp.   

Zdroj obrázku: Footshop.cz

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button