Spolupráce

Život v souladu s přírodou přináší větší pohodu a pevnější zdraví. Jak na to? Stačí pár malých změn

Mnoho lidí se v dnešní době zajímavou o zdravý životní styl a možnosti, jak jej praktikovat ve svém každodenním životě. Někdy ani není potřeba radikálně změnit svůj život – i malé kroky mohou přinést pozitivní vlivy, které váš život promění a posunou. Zkuste těchto pár změn aplikovat i u sebe – a uvidíte, co všechno se zlepší.

Jednodenní půst

Dnes už netrpíme nedostatkem potravin – naopak máme jídla často nadbytek, a to nám neprospívá. Proto se vyplatí si jednou do měsíce dopřát den zcela bez jídla. Účinky jednodenního půstu jsou zdravotně prokázané a velmi pozitivní – u většiny lidí pomáhá udržovat zdravou hmotnost, snižovat míru stresu, ale také zbavit se nezdravých návyků jako je přehnaná konzumace cukru, kávy nebo alkoholu.

Netoxická domácnost

Zbavte se všech chemických prostředků a nahraďte je přírodními metodami čištění. Nepostradatelnými pomocníky jsou v tomto ohledu jsou zejména jedlá soda, ocet nebo citron. Tyto prostředky fungují stejně spolehlivě, ale nezatěžují přírodu ani váš organismus. Navíc vám netoxická domácnost pomůže také ušetřit a vytvořit doma místo, které je skutečně zdravé.

Snižte spotřebu masa a živočišných výrobků

Neříkáme, že se máte rovnou stát veganem. Vyplatí se ale nad konzumací živcočišných produktů více přemýšlet a dopřávat si je spíše výjimečně. Právě živočišná produkce totiž stojí nejen za zhoršeným životním prostředím, ale konzumace takových výrobků zvyšuje riziko kardiovaskulárních chorob a podporuje civilizační nemoci.

Oblékejte se udržitelně

Módní řetězce chrlí pořád nové a nové kousky, ale za jakou cenu? Nejen že jsou na práci často zneužívány děti, ale také dochází k neúměrné zátěži životního prostředí. Namísto neustálého kupování nových věcí si pořiďte pár kvalitních kousků, které skutečně sedí a vydrží. Chybět by vám nemělo vlněné oblečení, které skutečně zahřeje, dále bavlněné spodní prádlo, ručně šité boty a pár základních kousků v neutrálních barvách, které se dají snadno vzájemně kombinovat.

Štítky

Podobné články

Back to top button