Spolupráce

Chcete se na dovolené potápět? Teď je ten pravý čas absolvovat potápěčský kurz

Také na dovolené závidíte těm, kteří se mohou bez obav nořit do hlubin oceánu a prozkoumávat to, co obyčejní plavci nikdy nemohou zahlédnout? Pokud nemáte strach a láká vás podmořský svět, není nic snazšího než se do potápění také pustit. Co to ale obnáší a jak začít?

Láká vás tajemný podmořský svět?

Už dávno neplatí, že potápění s přístrojem je výsadou skutečných profesionálů – dnes se ho díky široké nabídce kurzů může naučit skutečně každý. Dříve než se do nějakého kurzu pustíte, může být dobrým nápadem zkusit si takové potápění „nanečisto“, neboli šnorchlování. Nepotřebujete k němu žádné drahé vybavení, ani kurzy, jednoduše stačí koupit brýle, šnorchl a pustit se do prozkoumávání podvodního světa, který se nachází jen kousek pod hladinou. Uvidíte, že rozmanitost podmořského života vás nadchne – a to je jen slabý odvar toho, co vás čeká ve větších hloubkách.

Kurz vás dokonale připraví

Kurz potápění pro začátečníky je pak ideálním startovním bodem, který vám otevře cestu do větších hloubek, a naučí vás pracovat s nezbytným vybavením, které takové potápění vyžaduje. Kurz se typicky skládá z teoretické přípravy a následně několika ponorů jak v bazénu, tak nakonec i ve volné vodě. Kurz vás připraví na nástrahy podvodního světa a naučí vás především všem bezpečnostním opatřením, která je třeba dodržovat. Po absolvování kurzu se budete moci potápět do hloubky až 18 metrů, což vám otevře brány do jedinečné podmořské říše plné úžasných překvapení.

Potápění je úžasným koníčkem, který otevírá svět jedinečných a neopakovatelných zážitků. Vždy ale pamatujte na to, že jde také o sport vyžadující disciplínu, výcvik, i znalosti, aby se neproměnil v boj o holý život. Proto je absolvování kvalitního kurzu se zkušenými lektory nezbytným předpokladem, bez kterého není radno se pod hladinu pouštět.

Zdroj náhledové fotografie: Unsplash.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button