Spolupráce

Jak vybrat masážní válec? Naučte se efektivně regenerovat

Každý sportovec ví, že tak, jako je důležitý pravidelný trénink, je stejně důležitá kvalitní a dostatečná regenerace. K dobrým výkonům totiž nestačí mít jen dost nacvičeno, ale je nutné, aby vaše tělo bylo také odpočaté, mělo potřebnou energii a svaly i klouby byly v dobré kondici.

Toho dosáhnete právě efektivními regeneračními metodami. K nim bezpochyby patří také masážní válec a další masážní kompenzační pomůcky. Dají se využít na záda, plosky nohou, ale i na zbytek těla a poskytují pro vaše svaly potřebnou úlevu. Jak válec vybrat?

Tvrdost a textura

Jedná se o zásadní parametry, které je třeba posoudit, než nějaký pěnový válec pořídíte. Masážní válec, který je příliš měkký, může mít nedostatečný tlak, ale zase příliš tvrdý válec dokáže způsobit modřiny nebo mikroporanění jemného svalového vaziva. Jestliže si ale kupujete svůj první masážní válec, volte raději měkčí variantu.

Neméně důležitá je textura válce. Ty, které mají různé výstupky, dokážou vyvinout různé intenzity tlaku a dovedou provádět skutečné účinnou reflexní masáž. Hladké válečky zase spíše vyvíjejí rovnoměrný tlak po celé délce válečku, ale promasírování již není tak intenzivní.

Velikost a tvar

Válečky můžete pořídit v různém provedení i velikostech. Delší válce jsou ideální třeba na záda, menší jsou pak vhodnější pro paže, stehna nebo lýtka. Na skutečně cílenou intenzivní masáž se dá použít také masážní míček.

Cena

Samozřejmě každého bude zajímat také cenová relace takové pomůcky. Logicky i zde budou cenové rozptyly velké, ale obvyklá cena menšího válce se bude pohybovat okolo 300 Kč. Větší válce nebo válce s větší strukturou budou samozřejmě dražší. Na druhou stranu mnohdy není potřeba kupovat nutně jen nejdražší výrobky – spíše je lepší vyzkoušet, jaký typ a značka vám budou vyhovovat, a podle toho investovat případně více peněz.

Zdroj náhledové fotografie: Unsplash.com

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button