Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Snižte svou váhu s pomocí zázvorového čaje!

Zázvor je kořen, který je velmi ostrý, má příjemně pikantní chuť a spoustu přínosů pro lidské tělo a zdraví. Zázvor se využívá nejen jako čaj, do léčebných směsí, ale také do jídla či můžete vytvořit zázvorovou šťávu. S jeho pomocí vyléčíte nejeden neduh, který lidské tělo může potrápit. Může být velmi dobrým parťákem při boji s nadbytečnými kilogramy.

Síla ajurvédy

Podle dávné praxe ajurvédy může jídlo a pití zázvoru udržet vaší váhu pod kontrolou, což dokonce potvrdili studie a výzkumy. V časopise Journal of Science and Food of Agriculture v roce 2014 byla publikována studie, která ukázala, že potkani s nadváhou, kterým byl podáván zázvorový extrakt, dokázali zhubnout během třiceti dní, kdy tento extrakt konzumovali.

Vědci tak dospěli k názoru, že zázvor umí pomoci s hubnutím a může být tedy slibným pomocníkem při léčbě obezity. Samozřejmě, nepostačí popíjet jen zázvorový čaj nebo jíst zázvor a nic dalšího nedělat. Chce to zaměřit se na svou životosprávu, svůj jídelníček upravit tak, aby v něm byla zelenina, ovoce, lehké a stravitelné potraviny. Vyhněte se zpracovaným potravinám, tučným výrobkům, smaženým jídlům a fast foodu obecně a také do svého života zařaďte pravidelný pohyb. Podpořit hubnutí můžete také s tímto zázvorovým čajem.

Proč právě zázvorový čaj?

Zázvorový čaj je skvělým doplňkem ke zdravému životnímu stylu a redukci váhy. Zázvor má v sobě velmi účinné látky. Vyzkoušejte jej i vy, můžete díky němu nastartovat metabolismus, nakopnout své tělo, které bude daleko víc připraveno na hubnutí, a vy dosáhnete váhy, o které sníte.

Proč zázvorový čaj pomáhá podporovat hubnutí?

Mnohem lepší trávení

Jedním z nejznámějších přínosů zázvoru je to, že podporuje trávení. Pomáhá při pravidelném pohybu střev a vůbec pomáhá žaludku. Jídlo se tak v těle zpracovává lépe a snadněji, získáte z něj dostatečnou výživu a tělo si tak získá přesně to, co potřebuje.

Pomáhá zvyšovat metabolismus

Zázvor má také termogenní vlastnosti, což znamená, že zvyšuje teplotu těla a pomáhá také tělu zvyšovat metabolismus, aby spálil víc tuku. Zázvor je jednou z nejúčinnějších rostlin, které pomohou tělu přirozeně zhubnout.

Cítíte se sytější

Zázvor je také známý pro potlačení chuti k jídlu. Můžete si tak připravit čaj, popíjet jej a nebudete mít takový hlad. Když jej budete pít před jídlem, nebudete mít tak velký hlad. Navíc zázvor pomáhá eliminovat nejrůznější chutě a touhu jíst mezi jednotlivými jídly.

Zázvor je skvělý antioxidant

Zázvorový čaje disponuje mnoha antioxidanty, což znamená, že pomáhá tělu zbavit se všech toxinů, které způsobují záněty a nemoci. Tělo tak funguje lépe, protože všechny toxiny jsou odstraněny, může se tak lépe soustředit na spalování tuků.

Jak si připravit zázvorový čaj?

Co budete potřebovat:

  • 250 ml vody (asi jeden šálek)
  • 30 g zázvoru
  • Šťáva z půlky citronu
  • 15 g syrového medu (asi jedna lžíce)

Jak postupovat:

Uvařte šálek vody v rychlovarné konvici nebo v konvici z mědi. Čajové konvice vyrobené z hliníku nebo kovu nezachovávají léčivé vlastnosti některých rostlin, proto je dobré se těmto materiálům vyhnout. Přiveďte vodu k varu a přidejte zázvor, nechejte vařit asi dalších dvacet minut. Jakmile je hotovo, odstavte z plotny a nechejte stát ještě asi deset minut. následně nalijte čaj do šálku, přidejte šťávu z poloviny citronu a vše promíchejte. Přidejte do směsi lžíci medu a opět zamíchejte.

Jak konzumovat:

Ze všeho nejdřív začněte se dvěma šálky čaje denně po obědě a po večeři po dobu asi patnácti dní. Následně týden zázvorový čaj nepijte a poté začněte znovu. Vždy si pamatujte, že hubnutí se zázvorovým čajem jen a pouze podpoří, není přímým strůjcem pro hubnutí. Je nutno myslet na správný a zdravý jídelníček a také na cvičení a fyzickou aktivitu.

Pro koho není zázvorový čaj vhodný?

Zázvorovému čaji by se měli vyhnout lidé, kterým lékaři předepsali léky k léčbě cukrovky nebo k léčbě vysokého krevního tlaku. V takovém případě je vždycky dobré individuálně se poradit s lékařem, který zhodnotí váš aktuální stav a to, zda je možno zázvorový čaj užívat. Zároveň není zázvor vhodný pro těhotné a kojící ženy.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button