Spolupráce

Vybírejte kvalitní paletové regály. Usnadní vám práci a ušetří peníze

Spousta různého druhu zboží se dnes převáží na paletách. Pokud i vy podnikáte a dopravujete své zboží do různých částí ČR nebo i světa, pravděpodobně pro vás budou právě palety ideálním řešením. Jak ale vybrat kvalitní paletové regály? Zjistěte, na co si dát pozor a podle čeho volit.

Paletové regály se běžně využívají pro uskladnění europalet. K dispozici jsou v různých délkových variantách. V prvním kroku je tedy nezbytné vybrat si ideální délku pro vaše požadavky. Dalším důležitým parametrem bude výška regálů, která se může pohybovat od dvou až do desíti metrů, a také jejich nosnost. Ta bývá velmi variabilní, ale zároveň se nesmí podcenit, aby nedošlo ke katastrofě. Mezi největší výhodu paletových regálů patří možnost zakládat palety ze všech stran. Můžete to dělat jak manuálně, tak i s pomocí vysokozdvižného vozíku.

Myslete na bezpečnost

Při výběru vždy dbejte maximálně na bezpečnost. Nikdy se nevyplácí šetřit na nákladech a doufat, že se to neprojeví. Mohou vás čekat velké nepříjemnosti, kterým je lepší se vyhnout. Myslete zejména na přesné dodržování instrukcí od výrobce a také se zaměřte na správné rozložení zboží v jednotlivých policích. Kvalitní paletové regály jsou sice zárukou spolehlivosti a bezpečnosti, ale pokud s nimi nezacházíte správně, přetěžujete je, nebo stojí na nevhodném povrchu, ani kvalita vás nezachrání. Proto je nezbytná i pevná a stabilní podlaha, která je navíc navržena pro udržení vysoké zátěže.

Jaké jsou hlavní požadavky na kvalitní regály?

  • stabilita
  • nosnost
  • bezpečnost
  • variabilita
  • snadná a intuitivní montáž

Variabilita je klíčová

Nosníky palet lze polohovat a přizpůsobit typu a velikosti nákladu. Police můžete snadno uzpůsobit podle výšky krabic nebo balení. Díky přídavným sekcím můžete navíc paletový regál i prodloužit. Je tak možné vytvořit sofistikovaný logistický systém, který vám ušetří nejen peníze, ale také nervy a starosti.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button