Spolupráce

Vyhněte se patologickému hráčství. Můžete to zvládnout i s chladnou hlavou a bez rizika problémů

Patologické hráčství či závislost na gamblingu není až tak vzácným případem, jak by se spousta lidí mohla domnívat. Jde o velmi vážnou a nesmírně nepříjemnou závislost, která může mít dopad na vás i vaše okolí. Bojíte se, že byste právě s touto závislostí mohli mít problém? Jaké jsou příznaky patologického hráčství a existuje možnost, jak hrát zodpovědně a nespadnout do spirály hazardu, dluhů a navazujících problémů?

Závislost na výherních automatech není jedinou formou patologického hráčství. Nezdravý návyk může vzniknout vůči jakékoli hře, v níž hrají roli peníze, náhoda a adrenalin. Lákavá je samozřejmě nejen vidina snadného a rychlého zbohatnutí, ale také touha po adrenalinu a nebezpečí. Přitom ale platí, že vyhrát něco solidního na automatech se rovná skoro zázraku a ani v kasinech to není o nic lepší. Lze nějak provozovat zodpovědné hraní? Možnosti existují.

V nelicencovaném kasinu vám hrozí nejen to, že přijdete o peníze, ale můžete se dostat i do dalších vážných problémů se zákonem. Oproti tomu na legální česká kasina dohlíží Ministerstvo financí a lze se spolehnout na to, že hraní zde je bezpečné a kontrolované.

Nemusí jít jen o peníze

Je-li to možné, zkoušejte hry zdarma v demo režimu. Využívejte každé příležitosti zahrát si výhodněji. Pokud už hrát za vaše peníze, pak to alespoň zkuste dělat výhodněji. Některá online kasina nabízí například bonusy k prvním vkladům.

Hrajte s čistou hlavou

Hra by měla být zábava nikoli způsob, jak se vyrovnat s problémy. Jasně, že vám hraní (zejména úspěšné) může zlepšit pošramocenou náladu, rozptýlit a rozveselit, ale pokud tak řešíte své problémy, je načase obrátit se spíše na psychologa. Hrací automaty nebo online hry vždy hrajte pouze zcela střízliví a s chladnou hlavou.

Hledejte informace

O hrách, které hrajete, byste toho měli vědět co nejvíce. Zajímejte se o to, jaké mají důležité charakteristiky, jaká je obvyklá výše sázek, počet výherních linií nebo maximální možná výhra. Hrajte zodpovědně a pokud už musíte, vyhněte se hrám, které jsou na první pohled podezřelé a pofiderní.

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button