Spolupráce

Jak si zvednout sebevědomí při problémech s akné?

Jedním z největších mýtů o akné je ten, že se jedná pouze o fyzický problém. Akné patří mezi nejčastější kožní onemocnění, které v drtivě většině postihuje obličej, který stále ukazujeme. Kvůli tomu akné doprovází i řadu psychických důsledků, jako například nízké sebevědomí nebo i deprese. Způsobuje to především názor společnosti, který v současnosti velmi lpí na vzhledu a prosazuje klasický ideál krásy. Jedním z faktorů akné je i míra stresu, tudíž nastolení vnitřní pohody vám navíc v boji pomůže.

Vše je v hlavě

Ne nadarmo se říká, že většina toho, co se s námi děje, se děje pouze v naší hlavě. Proto pokud se cítíte kvůli akné nepříjemně a bez sebevědomí, musíte zkusit se tomu postavit čelem a začít na sobě pracovat i psychicky. Není se čemu divit, že se jedná o běh na dlouho trať, ale existuje spoustu tipů, které vám s tím pomohou, a po pár týdnech se budete cítit mnohem lépe.

Především buďte k sobě hodní a chvalte se. Takovým pomocníkem vám může být notýsek, do kterého si každý večer napíšete 3 pozitivní věci, co se vám za ten den udály. Uvidíte, že až se za měsíc podíváte a uvidíte téměř 100 věcí, které se vám povedly, budete se cítit lépe.

Úsměv je nejkrásnější ozdoba ženy a rozhodně na tomto tvrzení něco je. Snažte se omezit dívání do země, neustále se hrbit a mračit se všude kolem. Pokaždé, co si vzpomenete, zkuste dát ramena dolů, narovnat se a usmát se. Je dokázáno, že to funguje a po pár minutách se budete cítit mnohem příjemněji!

Dosáhněte rovnováhy

Samozřejmě se musíte cítit spokojeně i se svým vzhledem. Naštěstí existuje už spoustu produktových řad, které se zaměřují přímo na problematickou pleť se sklonem k akné. K dispozici máte spousty doplňků jako například korektor pro akutní případy, když se potřebujete okamžitě zbavit pupínku. Co byste měli opravdu dodržet je odlíčení kvalitním produktem před čištěním. Vyčistit pleť byste měli dělat ideálně ráno i večer. Každému se vyhovuje něco odlišného. Někdo preferuje čistící gel, jiný mycí kostku nebo pleťovou vodu. Nedělejte chybu jako většina lidí trpící na akné a dovolte své pleti se hydratovat. To vám zajistí specializované hydratační krémy, které zabraní tendenci pleti se vysušovat.

Tyto produkty se liší tím, že mají specifičtější složení, které brání v tvorbě nedokonalostí, ale zároveň jsou velmi jemné a tím už tak zatíženou pokožku nedráždí. Pokud si nejste jistí výběrem, požádejte o radu doktora nebo lékárnici, kteří vám pomohou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button