Péče o těloPřírodní léčba

Husté a dlouhé řasy již nemusí být jenom snem!

Husté a dlouhé řasy jsou spojované s ženskou krásou, což je poměrně ironické, když se nad tím zamyslíte, protože neexistuje žádný reálný rozdíl mezi hustotou a délkou ženských a mužských řas. Aby toho nebylo málo, roky nanášení řasenek a falešných řas zanechalo mnoho žen s řasami ve špatném stavu.

Bojíte se, že vám řídnou řasy nebo že už nejsou tak husté a dlouhé jako bývaly? Je to velice častá obava, ale nebojte, pomoc je na blízku. Tyto metody pro hustší a delší řasy vyživí vlasové folikuly, opraví škodu spáchanou léty užívání makeupu a snad i posílí vaše sebevědomí a znovu oživí vaše oči.

Příčiny řídnutí řas

Řídnoucí řasy mohou být způsobené četnými faktory včetně věku (a stárnutí), genetiky, hormonálními změnami, vedlejšími účinky užívání léků, kožní onemocnění a zdravotní obtíže – oční infekce, endokrinní obtíže, zranění, metabolické abnormality, výživový defekt, a mnoho jiných. Ženy také mohou trpět poporodním vypadáváním vlasů, mezi což spadá i řídnutí řas. Životní styl a zvyky jako mnutí očí a neodličování očního makeupu může též zapříčinit vypadávání řas.

Kvůli tomu se ženy často uchylují k různým řešením ať už k aplikaci umělých řas, či nanášení řasenky pro hustší delší řasy. Proč se však zabývat krátkodobým řešením, když můžete permanentně zhustit vaše řasy a pomoci jim růst delší a krásnější?

Jak na hustší a delší řasy

Existuje mnoho přírodních cest, jak podpořit růst hustších a delších řas. Stejně však jako u všech domácích metod, musíte proceduru opakovat v průběhu jednoho až dvou měsíců, pro kýžený efekt.

Použijte esenciální a základový rostlinný olej na podporu růstu řas

Mnoho esenciálních olejů je známých pro podporující účinky na růst vlasů a mohou být také použité na spuštění růstu řas. Protože tyto oleje musí být aplikované přímo na řasy, aplikujte olej střídmě a opatrně, aby vám nevtekl do oka.

  1. Ricinový olej

První éterický olej na seznamu je ricinový olej. Ricinový olej je rostlinný olej získaný ze semen skočce obecného, který je známý jako silný stimulant, který vyživuje a podporuje růst vlasových folikul. Historie ricinového oleje se táhne daleko do minulosti až ke starověkým Egypťanům, kteří ho údajně užívali jako mastičku a Kleopatra ho prý používala na zesvětlení bělma očí. Ať už je to pravda nebo pouze legenda, tento olej dokáže opravdu pomoci pro získání hustších a lesklých řas. Navíc dokáže bojovat proti trudníkům, což jsou roztoči způsobují vypadávání řas.

Pro použití jednoduše naneste střídmě oleje na řasy pomocí vaty nebo čistého štětce. Naneste v noci před spaním a po probuzení opláchněte vodou. Můžete také smíchat dvě lžičky ricinového oleje s dvěma lžičkami aloe vera gelu. Pro nejlepší účinky opakujte proces pravidelně po dobu jednoho až tří měsíců.

  1. Olivový olej

Olivový olej je základový rostlinný olej populární pro své účinky podporující růst vlasů, a funguje stejně tak dobře i na řasy. Olivový olej je bohatý na kyselinu olejovou a vitamín E – obě tyto ingredience jsou nezbytné pro růst vlasů, navíc řasy vyživí a dodají jim objem. Navíc ještě dokáže olivový olej přispět k tmavšímu odstínu řas.

Jako aplikátor můžete použít starý vyčištěný štěteček z řasenky nebo vatový tampon. Kýžený aplikátor namočte v malém množství zahřátého olivového oleje. Aplikujte před spaním a nechte působit přes noc. Ráno opláchněte vodou.

  1. Směs z citrónové slupky

Další úžasná metoda pro hustší a delší řasy je citrónová slupka. Citrónová slupka obsahuje kyselinu listovou a vitamíny B a C. Je často používána v pleťových maskách na podporu zdravé pleti, ale je též skvělá pro zdravý růst vlasů. Citrónová slupka může být napuštěna esenciálními oleji nebo olivovým či ricinovým olejem pro posílení čistících a stimulačních účinků slupky.

Pro nejlepší účinky namočte v misce citrónovou slupku v ricinovém nebo olivovém oleji a nechte směs působit alespoň dva týdny. Poté použijte vatu nebo starý čistý aplikátor řasenky a naneste před spaním a ráno zase opláchněte.

  1. Vejce

Vejce jsou známou superpotravinou a jsou dobrá pro řasy a vlasy. Vejce jsou bohatá na bílkoviny a obsahují i vitamíny B a biotin, které jsou dobré na posílení řasové konzistence. Pro použití rozkvedlejte celé vajíčko, přidejte okolo jedné polévkové lžíce glycerinu a dál kvedlejte, dokud nebude směs hustá a krémová. Pomocí vatového tamponu naneste na řasy (opatrně ať nenabere příliš, aby se vám vajíčko nedostalo do očí). Nechtě působit okolo čtvrt hodiny a opláchněte studenou vodou. Opakujte třikrát týdně po několik měsíců nebo dokud nedosáhnete požadovaných výsledků.

  1. Zelený čaj

Zelený čaj je plný flavonoidů, které podporují růst vlasů (přísahám, že už to opakuji naposledy). Pro řídnoucí řady použijte jeden hrnek zeleného čaje, nejlépe neslazeného. Nechte vychladnout a aplikujte pomocí vatového tamponu. Nechte působit po dobu 15 minut a poté dobře opláchněte vodou. Opakujte tento proces dvakrát denně po tři měsíce.

Pokud se vám nelíbí žádná z výše popsaných metod, můžete ještě vyzkoušet aplikaci aloe vera gelu, pročesávání řas na zbavení nečistot a podporu cirkulace krve, začít brát vitamín E, masírovat oční víčka, nebo aplikovat bambucké máslo. Rozhodně nikdy nespěte s makeupem! Nejen, že tím uškodíte řasám, ale můžete z toho dostat i nějakou nepěknou oční infekci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button