Spolupráce

Dobře se vyspíte jen ve správně vybavené ložnici. Poradíme, jak na to

Chcete se dobře vyspat a do každého dne vstupovat odpočatí a plni energie? K tomu potřebujete účelně a pohodlně vybavenou ložnici, která splňuje všechny nároky na kvalitní relax. Poradíme vám, jak ji zařídit a jak vybrat nábytek i dekorace.

Základ tvoří kvalitní matrace

Postel je místem, kde naše tělo a mysl odpočívá a nabírá síly. Musí být proto skutečně kvalitní. To, do čeho je potřeba skutečně investovat, je především matrace. Měla by se umět dokonale přizpůsobit tvaru vašeho těla a zároveň poskytovat oporu pro vaše záda. Pokud to pak doplníte lehkými peřinami, kvalitní polštářem a přidáte prodyšné povlečení, můžete se pokaždé těšit na spánek, který vás nabije energií.

Volba barev je zásadní

I barvy mohou výrazně ovlivňovat to, jak spíte. Ačkoliv teplé barevné odstíny zajišťují dobrou náladu, na spaní preferujte spíše odstíny chladné a neutrální. Vhodnými barvami tedy může být například modrá, šedá nebo bílá. Určitě se vyhněte červené a černé. Ložnici si také vybavte doplňky ve vašem oblíbeném stylu. Může se jednat o různé obrázky, polštářky, klidně i květiny nebo drobné dekorace z galanterie. Vaší fantazii se meze nekladou, ale nepřežeňte to – přeplácaná ložnice rozhodně není ideální.

Dejte přednost přírodním materiálům

Postele a skříně by měly být ideálně z přírodních materiálů, jako je například dřevo. To je nejen vkusné a praktické, ale navíc se nemusíte obávat uvolňování nebezpečných látek do ovzduší. To samé platí i pro výběr ložního prádla. Ideální je například eko bavlna nebo chladivé materiály jako je satén či hedvábí. Vyhněte se syntetickým a neprodyšným látkám.

Velký výběr doplňků a vybavení nejen do ložnice najdete na webových stránkách Mikaton.cz. Vybírejte dekorace podle barev, vzorů nebo stylů tak, aby vaše bydlení bylo stylové a pohodlné. Přesně takové, jaké je chcete mít.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button