Spolupráce

Jak se zbavit povislých paží aneb zpět ke krátkým rukávům

Říká se jim taky netopýří křídla a asi není třeba vysvětlovat proč. Stejně jako jiné části těla, i horní paže mají svá silná a slabší místa a chvíle. I tady se totiž usazuje tuk a kůže postupně podléhá gravitaci. Trička, nebo dokonce tílka ale není třeba hned pohřbít hluboko do útrob skříní. Naopak, s tímhle velmi častým problémem se dá bojovat… jen se do toho pustit. Řekneme Vám, jak na to.

Dělání, dělání

Všechny ruce zachrání… Běžná manuální činnost ale bohužel od povislých a objemných paží nechrání. Chce to soustředěné cvičení – popravdě, ani to uložený tuk jen tak zredukovat neumí. Dokáže ale tvarovat a zpevnit ostatní tkáně a hlavně svaly, takže výsledný dojem je rozhodně viditelný a pozitivní. Že nevíte, co přesně v tomhle případě zvolit za cviky? Naše tipy kromě obligátních kliků jsou: protahování tricepsů na lavici vleže, vzpěry činek (rozumné váhy) nad hlavu, motýlek s břichem na lavici a s činkami, posilování deltového svalu s činkami a mnoho dalších. Odměnou Vám bude nejen postupné tvarování paží, ale i nárůst síly a opory rukou.

Ale…

Jedno takové se objeví skoro vždycky a oblast paží není výjimkou. Výrazné úbytky váhy vedou často ke ztrátě velkého množství tkáně a vzniku nadbytků povislé kůže, poznamenává prim. MUDr. Miroslav Veliký, plastický chirurg kliniky Mediestetik. A i pokud cvičíte, seč Vám síly stačí, povolení paží zřejmě výrazně oddálíte, i tak ale dost pravděpodobně přijde okamžik, kdy se Vám čas na ruce jednoduše „pověsí“. Mezi ženami po 50. roce věku proto není překvapením zaslechnout „To už se na mě nehodí, to má krátké rukávy.“ Povislá kůže od podpaží k loktům dokáže šatník nepěkně omezit.

Pryč s netopýřími křídly

A proč nebrat povislé paže jako doživotní realitu a nesmiřovat se s dlouhými rukávy? Protože je to skvělá motivace, jak dopřát celému tělu pohyb a výbornou kondici. A také proto, že tam, kde si vlastní prací nedokážeme pomoci, umí divy moderní plastická chirurgie. Operace paží – arm lift neboli brachioplastika je, podle Dr. Velikého, dlouhodobě jedním z nejžádanějších zákroků s perfektními výsledky. Po komplexním zhodnocení pacientova aktuálního stavu, včetně posouzení možných budoucích změn (další kolísání váhy apod.), dokáže zkušený chirurg přesně určit potřebné množství odebírané kožní tkáně a s tím spojené umístění řezu. Ten je povětšinou veden vnitřní stranou paže směrem k podpaží a dle rozsahu zákroku se odvíjí i jeho délka. V některých případech je možné provést brachioplastiku i pouze z podpaží.

Velkou výhodou tohoto zákroku je jeho kombinovatelnost s liposukcí – díky které je možné odstranit krom přebytečné kůže i vrstvy usazeného tuku a ty dále použít na místa, kde chybí (fat transfer). Moderní plastická chirurgie jednoduše otevírá široké pole možností v oblasti formování postavy, tak proč toho nevyužít a vzpomínat na krátké rukávy jen z fotek.Základem je volba zkušeného specialisty s dobrými referencemi – potom už máte jistotu, že budete o všem informováni a budete se moci rozhodnout dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Začněte tedy od průzkumu a následně dejte na osobní setkání, doporučuje Dr. Veliký. Proto hlavu a ruce vzhůru a příští léto tričkám zdar.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button