Spolupráce

Léto se blíží! Zažijte skvělou dovolenou na Lipně a rezervujte si ubytování hned u vody

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou? Vybrat si nějaké místo, které kombinuje nádhernou přírodu, kulturní vyžití, ale také možnosti ke koupání nebo aktivitám s dětmi je skutečně oříšek. Nebo ne? My máme tip na jedno z nejkrásnějších míst v Česku – Lipno a okolí. Proč právě sem? Ubytování na Lipně je skvělé tím, že jste hned u vody, ale zároveň přímo ve středu nádherné oblasti, kde se dá podnikat daleko více než jen ležet u vody. Nechte se inspirovat a vyrazte za krásnou dovolenou v přírodě.

Vltava a Lipno

Lipno je někdy přezdívané jako české moře – a ne náhodou. Je obklopené fascinující šumavskou přírodou. Svojí délkou 42 km a maximální šířkou 10 km nabízí Lipno skutečně vše pro nadšené kajakáře, kajtaře, jachtaře i surfaře. Tím to ale nekončí, je také oblíbeným místem pro letní dovolenou s rodinou i pro zamilovaný pobyt mileneckých dvojic. Když budete sledovat tok řeky Vltavy, objevíte fascinující přírodu Národního parku Šumava, který vás nadchne svou krásou a magickou přitažlivostí.

Na kola nebo na brusle

V okolí Lipna najdete nejdelší české trasy pro in-line bruslení, ale také pro cyklistiku. Trasy jsou nenáročné, takže se hodí i pro děti nebo pro rekreační jezdce, kteří nemají zrovna natrénováno. Na kole snadno můžete putovat přes celou oblast z Jeleních Vrchů až do Rožmberka, celkem 70 km z kopečka a obdivovat krásy Swarzenberského plavebního kanálu. Na své si ale přijdou i náročnější cyklisté, protože v okolí Lipna lze najít stovky kilometrů tras po lesních cestách, které se liší svou náročností.

Zábava pro malé i velké

Lipno není zdaleka jen o přírodě. Jestli hledáte místo, kde si nejenom odpočinete v krásné přírodě, ale skutečně se také zabavíte, pak už dál hledat nemusíte. Oblíbenou atrakcí je například dobře známá Stezka v korunách stromů a nově také Království lesa. Adrenalin můžete zažít na dvou celoročních bobových dráhách, lanových centrech nebo vyhlídkách s pohledy na Lipno i na Alpy. Pro milovníky vody může být ideální jízda parníkem s Lipno line nebo fascinující akvária s podmořským světem v hotelu Frymburk. Pokud by vás náhodou příroda omrzela, je vždycky možné vyrazit do nějakého většího města v okolí a zajít si třeba do kina, divadla, muzea nebo na nákupy. Z Lipna se také dá snadno vyrazit do sousedního Rakouska a užít si i trochu dovolené v zahraničí.

Bohatá historie

Milujete hrady, zámky a staré pověsti? Na jihu Čech toho najdete spoustu. Hrad Rožmberk je perlou na řece Vltavě, podobně jako Cisterciácký klášter ve Vyšším Brodě se svoji unikátní knihovnou. Velmi zajímavým tipem na výlet může být také nejvýše položený hrad v ČR Vítkův hrádek, kde věznili českého krále Václava IV. Jednou z významných kulturních památek je vodní dílo Schwarzenberský plavební kanál, který byl bez moderní zeměměřičské techniky vybudován již v letech 1789–1822.

Kdy vyrazit?

Lipno vás bezpochyby okouzlí v každém ročním období a za každého počasí. Většina z nás se ale jistě shodne na tom, že v létě jsou vodní radovánky nejpříjemnější. Je ale třeba počítat s tím, že v letních měsících bývá Lipno plné turistů. Pokud tedy opravdu nemáte rádi plné restaurace a hotely, raději vyrazte mimo sezónu. Ideální může být jaro nebo začátek podzimu, kdy se častokrát můžete těšit na velmi příjemné teploty, ale daleko méně lidí. Ubytování Lipno pokaždé nabízí zajímavé možnosti. Ideální jsou větší či menší chaty, které si můžete pronajmout dle počtu osob, který potřebujete, a mít naprosté soukromí. Takové ubytování častokrát nabízí třeba i samostatnou zahradu nebo dokonce bazén, kde se můžete vyřádit v soukromí a bez dalších lidí okolo. Lipno si prostě zamiluje každý, i vy.

Zdroj náhledových obrázků: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button