Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Nechte zmrznout citrony a uvidíte, co všechno dokážou

Citrony patří mezi oblíbené tropické ovoce v Americe. Šťávy se využívají ke zlepšení chuti horkých čajů nebo také ke zlepšení chuti některých potravin. O citronech víme, jak skvělé účinky na lidské tělo mají, co všechno mu mohou poskytnout. Umí také vyléčit mnoho onemocnění, pomoci v prevenci.

Citronová šťáva pro lidské tělo

Citronová šťáva dodává nejen bohatou chuť mnoha pokrmům a nápojům, ale také se může pochlubit velkým množstvím přínosů pro lidské zdraví. Obsahuje flavonoidy, jež mají silné antioxidační vlastnosti. I díky tomu jsou citrony tak užitečné a potřebné pro léčbu mnoha nemocí a zdravotních stavů.

Pokud odšťavňujete citrony, ztrácí tolik užitečné sloučeniny. Proto se doporučuje citrony zmrazit. Možná přemýšlíte nad tím, proč tomu tak je. Co všechno může způsobit zmrazení citronů? Tento článek vám pomůže pochopit, proč je tato metoda tak skvělá a velmi užitečná.

Citronová kůra

Citronová kůra obsahuje spoustu skvělých věcí. Například v nich najdete sloučeniny, které mají schopnost posilovat imunitní systém, normalizovat hladiny cholesterolu a dokonce také zabraňovat vzniku rakoviny. Kůra z citronu poskytuje silný antimikrobiální účinek a předpokládá se, že zabraňují vzniku bakteriálních a houbových infekcí.

Citrony jsou již velmi dlouho používány při tradičním vaření jako určité dochucovadlo. Je to však také léčivý prostředek, který umí zabránit spoustě nemocí. Je prokázáno, že citrony působí:

  • V boji s rakovinou;
  • Ve snížení hladiny cholesterolu;
  • Při regulace vysokého krevního tlaku;
  • V boji proti zánětu;
  • Při odstranění škodlivých bakterií;
  • Při alkalizaci celého těla;
  • Při boji s depresemi a stresem;
  • Při detoxikaci ledvin a jater

Skvělé účinky pro zdraví

Citronová kůra obsahuje pět- až desetkrát víc vitamínů než samotná citronová šťáva. Pro mnohé je však citronová kůra část citronu, kterou odstraňují. A právě tato citronová kůra může pomoci zbavit se toxinů, které se mohou objevovat v lidském těle. A to není zdaleka všechno!

Citron je velmi účinný při zabíjení rakovinných buněk, protože jsou údajně o silnější než chemoterapie. Dobrou zprávou je, že chuť citronu je velmi příjemná a neposkytuje tak nepříjemné vedlejší účinky jako chemoterapie. Dalším zajímavým aspektem citronu je, že má velmi pozoruhodný účinek na cysty a nádory. Někteří říkají, že citrony jsou osvědčeným prostředkem proti všem druhům rakoviny.

Laboratorní testy

Více než 20 laboratorních testech od roku 1970 odhalilo, že citrony zničí maligní buňky u 12 druhů rakoviny, včetně tlustého střeva, prsu, prostaty, plic a slinivky břišní. Dále se ukázalo, že sloučeniny citronu jsou 10 000krát účinnější než produkt Adriamycin, lék, který se běžně užívá v chemoterapeutickém světě ke zpomalení růstu nádorových buněk.

A opět to tím nekončí. Má také antimikrobiální účinek proti bakteriálním infekcím a plísním, je účinný proti vnitřním parazitům a červům. Reguluje krevní tlak, který je příliš vysoký, působí jako antidepresivum, bojuje proti stresu a nervovým poruchám.

Jak tuto metodu provést?

Jde o velmi jednoduchý proces. Postačí vám k tomu koupit citrony, ovšem musí být organické. Následně je umyjte pod tekoucí vodou a dejte do mrazničky, kde je zmrazíte. A máte v podstatě hotovo.

Budete-li chtít zmrazené citrony použít, pak jej vytáhněte, na struhadle nastrouhejte podle potřeby a přidejte ke všemu, co jíte. Můžete si tak obohatit těsto na sušenky, dát trochu zmraženého citronu do svého oblíbeného džusu, do čaje, na pečivo, k pečenému masu nebo na brambory či rýži. Fantazie se meze nekladou!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button