Spolupráce

Dejte šanci přírodním parfémům a vyhněte se chemickému koktejlu

Parfém bezpochyby patří k výbavě každé ženy i muže. Všichni chceme příjemně vonět a není nic hezčího, než se ráno poprášit pár kapkami oblíbené vůně a celý den si užívat její aroma. Právě vůně může zásadně ovlivnit i naši náladu nebo se zarýt hluboko do vzpomínek. Vybrat tu správnou není podstatné jen s ohledem na vůni, ale také složení. Mnohdy jsou totiž parfémy jen chemickým koktejlem, který může potenciálně i škodit. Proto se vyplatí vsadit na přírodní vůně, které využívají především esence přírody.

Koktejl chemikálií

Pokud používáte klasický parfém, denně na sebe můžete nanášet až 500 různých syntetických látek. A to je jen vůně! Zvažte, kolik dalších chemikálií obsahuje váš krém, šampon, make-up a další. Není vůbec náhoda, že právě parfémy jsou nejčastějším kosmetickým produktem, který způsobuje alergické reakce. Proto je lepší dát si práci a najít vůni, která bude co možná nejvíce přírodní a bude váš těšit a přinášet vám příjemné pocity bez rizika.

Jak vybírat?

Klíčová je samozřejmě vůně – každému voní něco jiného, a tak je nejlepší prostě vsadit na svůj nos. Platí, že na den se hodí svěžejší ovocné nebo květinové vůně, na večer se nemusíte bát ani výrazných dřevitých či kořeněných tonů. Vyplatí se myslet i na konzistenci. Asi nejčastěji si lidé kupují parfemované vody, ale není problém pořídit si dnes i tuhé parfémy. Každé má své pro a proti, záleží na vaší preferenci a na tom, kam si vůni obvykle aplikujete. Zejména olejové parfémy navíc mají skutečně vysokou koncentraci vonných esencí, takže vydrží velmi dlouho. Nechte se okouzlit také tím, jak na vás vůně mohou působit. Není náhoda, že některé vás přirozeně zklidňují a jiné spíše dodávají energii a elán. Naučte se s tímto pracovat a budete mít dalšího účinného pomocníka v boji proti únavě, nespavosti nebo špatné náladě.

Zdroj náhledového obrázku: Pixabay

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button