Ostatní

Jak reaguje mozek na telefon

Lidské tělo je elektrický organismus. Nervový systém využívá elektrické zprávy, které vysílá a ty ovládají všechny funkce v těle. Elektrickou aktivitu srdce můžeme změřit pomocí EKG a elektrická aktivita mozku se měří pomocí EEG. Jak reaguje náš mozek na mobilní telefon? Čtěte dále.

Ovlivňuje mobilní telefon mozek za pouhých 15 minut?

telefonNedávná studie měřila používání mobilních telefonů za pouhých 15 minut na EEG u 31 žen. Všechny ženy umístily své mobilní telefony na hruď nebo vedle ucha. Vědci zjistili, že použití mobilního telefonu může ovlivnit mozkové vlny u žen.

Děti a mladiství mohou být obzvláště náchylné k této problematice. Děti mají tenčí lebku, což umožňuje větší pronikání frekvencí v jejich mozku, které se stále vyvíjí.

Čínská studie ukázala zvýšené riziko nádorů příušní žlázy, která je blízko místa, kde všichni drží své telefony při volání.

Vědci dali mobilní telefony do klece k myším a nechali je tam po celou dobu těhotenství myší. Všechny myši se staly hyperaktivní, měly problémy s pamětí a vykazovaly všechny neurotické příznaky. Myši, které nebyly vystaveny mobilnímu telefonu, neprokazovaly tyto příznaky.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button