NávodOstatní

Virtuální nevěra může tvrdě udeřit. Je váš vztah v ohrožení?

V dnešní době je normální trávit na internetu a sociálních sítích spoustu času. Nikoho už nepřekvapí plný autobus lidí koukajících do mobilů a to, že domácnosti jsou stále tišší a tišší, protože namísto rozhovorů si partneři a děti chatují ve virtuálním světě. Odborníci se ale shodují na tom, že je to velice nebezpečný trend, který navíc přináší do partnerských vztahů zcela novou hrozbu – virtuální nevěru.

Nevěra po internetu

Online nevěra už dlouhou dobu není úplně cizí pojem. Jde o situaci, kdy člověk udržuje poměr s druhou osobou, který se ale odehrává pouze ve formě internetové komunikace. Tito lidé se mohou setkávat i reálném životě, ale jejich romantický vztah se odehrává v podstatě výhradně na vlnách internetového propojení.

Neexistuje přesná definice nevěry na internetu. Stejně jako je tomu v případě běžné nevěry, tak i v online světě platí, že nevěra je to, co za nevěru považuje ten druhý. Někoho by mohlo trápit i jen důvěrné sdělování zážitků a pocitů, pro jiného nevěra začíná až při lechtivém textování nebo posílání obrázků. Neznamená to však, že by taková nevěra byla neškodná. Často dokáže zničit i pevné a dlouholeté vztahy.

Neprolomitelná ochrana

Jistě byste si přáli zjistit, jak je na tom právě váš partner a jestli zrovna on/ona tomuto novému trendu nepropadli. Předtím než ale začnete pátrat, pořádně se zamyslete, zda pravdu skutečně chcete znát a zda ji také dokážete unést.

Na stopu vás může přivést především opatrné chování partnera. Ještě donedávna nedbal na to, že nechal občas otevřený mail na společném stolním počítači? Pokud si teď úzkostlivě střeží jak mobil, tak i počítač a při každém oznámení zprávy viditelně znervózní, je rozhodně na místě zpozornět. Je dost pravděpodobné, že něco tají, a to něco zřejmě bude virtuální komunikace, která vám má zůstat skryta.

Bez mobilu ani ránu

Jestliže se váš partner nevydá ani na toaletu bez mobilu a v jednom kuse odepisuje na zprávy nebo e-maily, pak je to neklamná známka, že v mobilu řeší něco „důlěžitého“. Měla byste ale také vzít v potaz, jak moc potřebuje zařízení, jako jsou počítač a mobil, k práci a kolik času mu ona práce zabírá. Než zaútočíte, měla byste si být jistá, že neřešil pracovní záležitosti a neusmíval se vtípkům kolegů v pracovní konverzaci. Není nutné být za každou cenu podezřívaví, může jít i o zcela nevinné věci.

Podivné chování

Každá aféra, ať už virtuální nebo reálná, se dříve či později dá vyčíst z chování partnera. Jedním z důkazů může být to, že na vás najednou začal být nebývale milý, zahrnuje vás pozorností i dárky a věnuje se více rodině. Má prostě špatné svědomí a snaží se aférku maskovat výraznou přívětivostí, která pro něj není typická. Podezřelé ale může být i to, když je najednou často podrážděný nebo duchem nepřítomný. Znamená to, že je myšlenkami jinde a vy se můžete jen domnívat, kde asi.

Chlad v posteli

Online nevěra s sebou samozřejmě nese také virtuální sex. Ten už lze bezpochyby klasifikovat jako problematické a netolerovatelné chování pro zadaného muže či ženu. Ačkoliv váš partner nezahýbá fyzicky, může se sám ukájet nad fotkami či videem, případně provozovat sex s dotyčnou osobou přes webkameru. Důsledkem toho je, že pak už nemá sílu ani chuť uspokojovat vaše potřeby. A na vašem milostném životě se to jistojistě také projeví. Pokud je k vám najednou v posteli chladný, neprojevuje o lechtivé hrátky zájem a bývá podrážděný, pak to může být neklamným znakem potíží.

Co s tím?

Pokud to tak lze říci, virtuální nevěra je spíše ta lepší možnost. Dá se s ní snadněji pracovat a snadněji vymýtit. Pokud mají oba partneři zájem o řešení problému, není to takový problém. Stačí vymazat účty, přestat chodit na sociální sítě – jednoduše udělat vše proto, aby pokušení odešlo. Oba partneři ale musí opravdu chtít a udělat pro změnu všechno.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button