Péče o těloPřírodní léčba

Tato jihoamerická rostlina je potenciální lék na rakovinu a neplodnost

Tuto rostlinu vám asi není potřeba nijak zvláště a blíže představovat, používá se jako přísada do pečiva a také do nejrůznějších nápojů. Odborníci však zjistili, že umí velmi dobře pomoci i v léčbě rakoviny a neplodnosti. Vědecký název pro tuto rostlinu zní Mahinot esculenta. Většina z nás jí bude jistě znát pod jménem cassava nebo také pod jménem maniok.

K dostání v oblasti Jižní Ameriky

Tato rostlina je součástí rodu pryšec a najdeme jí v oblastech celé Jižní Ameriky. Odborníci zjistili, že cassava poskytuje řadu zdravotních výhod, které byste si určitě neměli nechat ujít. Kořen této rostliny má vysoký obsah vitamínu C, vápníku a listy jsou nasyceny bílkovinami a beta-karotenem.

Budete-li pravidelně tuto rostlinu konzumovat, pak se můžete těšit na pevnější kosti a také na lepší a odolnější imunitní systém. Zjistilo se, že tato rostlina umí a může také léčit i jiné zdravotní problémy, jako například artritidu, bolesti hlavy či například také neplodnost.

Maniok a jeho přínos pro lidské zdraví

Vědci zjistili, že cassava je také účinným lékem na nádory. V této rostlině se nachází látka známá jako tapioka. Její extrakt je velmi užitečný a schopný léčit mnoho nejrůznějších onemocnění. Pomůže například k postupnému přibírání na váze, umí chránit před cukrovkou, zlepšuje krevní oběh.

Tento extrakt dále může pomáhat hladině červených krvinek, reguluje rovnováhu těla, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, pomáhá k lepšímu trávení, posiluje kosti v těle, chrání před Alzheimerovou chorobou, posiluje kardiovaskulární systém. Může také léčit prostatu, problémy s močových měchýřem a rakovinu tlustého střeva.

cassava-fruit

Jak připravit maniok pro domácí využití?

Cassava má v sobě slabé množství kyanidu. To znamená, že by tato rostlina měla být uvařená, aby se v ní kyanid eliminoval. Oloupejte ji, nakrájejte ji na malé kousky a smíchejte se studenou a teplou vodou. Jakmile jsou jednotlivé kusy manioku nasáklé vodou, dejte je na několik hodin do chladničky.

Co se stane? Kapaliny, které obsahuje maniok, se smísí spolu s vodou. Pak už jen stačí tyto kousky konzumovat a užívat si všechny zdravotní účinky. Nejlepší je konzumovat je ráno a to ještě před samotnou snídaní.

Cassava zabíjí rakovinu

Cassava je bohatá na velmi známý vitamín B17. Jde o vitamín, který je velmi účinným bojovníkem proti rakovině. Dr. Cynthia Jayasuriya, lékařka ORL, měla také diagnózu rakoviny. Sama se rozhodla, že bude hledat přirozený způsob, jak svou nemoc zničit a vyléčit. Ten způsob našla v manioku. Denně snědla 100 gramů této rostliny a to ráno, v poledne a večer. V dopoledních hodinách jedla vařené kousky manioku a na večeři si připravovala kari s touto rostlinou. Během jednoho měsíce dosáhla s touto léčbou pozoruhodných výsledků. V těle nebyla ani stopa po rakovině.

Co se stane v těle?

Rostlina cassava, jak už bylo výše zmíněno, obsahuje vitamín B17 a právě tento vitamín, když se dostává do těla spolu s enzymem Rhodanese, je degradován do tří cukrů. Když zasáhne rakovinné buňky, enzym známý jako beta-glukosidáza degraduje vitamín B17 do kyanovodíkové kyseliny, glukózy a benzaldehydu.

Kyselina zabíjí rakovinné buňky okamžitě, protože má stejný účinek jako slabá kapsle kyanidu. Jakmile je vitamín B17 v nádorových buňkách, enzym jej degraduje na jeden cukr, jeden benzaldehyd a jeden kyseliny kyanovodíkové. A to ihned zabíjí rakovinu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button