Péče o těloPřírodní léčba

Co se stane, když pijete horkou vodu s medem a citronem na prázdný žaludek?

Teplá voda s medem a citronem každé ráno na prázdný žaludek má mnoho zdravotních výhod, které vaše tělo získá. Jde o skvělého pomocníka, který nastartuje tělo. Díky přírodním ingrediencím, které obsahuje, je nenáročný na přípravu, je levný a přírodní. Pomáhá v mnoha situacích.

Hlavní složkou med

Med má podle odborníků nadřazenost nad ostatními přírodními potravinami, má uklidňující účinky na pokožku, umí pokožku omladit. Předčí většinu krémů a šamponů, které se objevují v reklamách. Má blahodárný účinek na pleť a vlasy, z tohoto důvodu je hlavní složkou v mnoha receptech. Je tedy dobré jej denně konzumovat.

Jednoduché pití teplé vody s medem a citronem pomáhá tělo hydratovat, dodávat mu krásný a zdravý vzhled. Má také další skvělé účinky pro lidské zdraví. Co všechno může tento jednoduchý nápoj v těle způsobit?

Posiluje obranný mechanismus

Surový organický med dokáže zmobilizovat obranné schopnosti a udržuje tělo silné. Navíc je med bohatý zdroj nezbytných vitamínů, minerálů, flavonoidních sloučenin a enzymů, které udržují vaše střevo čisté a zdravé. 70% imunitního systému je ve střevech a díky vyplavování toxinů z těla je vaše zdraví posíleno.

Zachycuje zácpu

Teplá voda s medem a citronem užívaná ráno na prázdný žaludek pomáhá stimulovat trávicí systém, pomáhá při produkci střevního hlenu, hydratuje tlusté střevo a předchází zácpě. Teplá voda pomáhá při pohybu střev a také zajistí pravidelné pohyby střev bez problémů se zácpou.

Pomáhá při hubnutí

Citronová šťáva, která je součástí tohoto nápoje vám pomůže v hubnutí. Teplá voda, citron a med vytváří v žaludku alkalické prostředí, které při hubnutí pomáhá. Med je skvělou náhradou cukru. Může pomoci při oslazení různých jídel, nápojů. Je zdravější variantou, je nabitý aminokyselinami, enzymy, vitamíny a minerály.

Pomáhá lépe trávit

Med rozpuštěný ve vodě také pomáhá při trávení, usnadňuje průchod jídla ze střev do střeva tlustého. Neutralizuje plyn produkovaný v těle a uklidňuje střeva. Med má antibakteriální vlastnosti, pomáhá předcházet infekcím.

Pomáhá očistit lymfatický systém

Podle odborníků je dehydratovaný lymfatický systém jednou z hlavních příčin nemoci. Nedostatek vody a esenciálních tekutin v lymfatickém systému může způsobovat únavu, poruchy spánku, zácpu, stres, zvýšený či snížený krevní tlak. Přínosem této směsi je, že posiluje lymfatický systém a pomáhá tělo hydratovat.

Zlepšuje orální zdraví

Antibakteriální vlastnosti medu spolu s kyselinou citronovou pomáhají v boji proti špatnému dechu. Citron čistí ústa, aktivuje slinné žlázy a zabíjí bakterie. Přidejte jej do vody a medu a vypláchněte bakterie.

Čistí pokožku

Směs citronu a medu má jedinečné antibakteriální a regenerační vlastnosti, obsahuje zpevňující kolagen. To je vše pro kůži příznivé, protože citron má čistící vlastnosti, které pomáhají vyčistit krev, pomáhají při výrobě krvinek, které jsou silnými čisticími prostředky.

Snižuje kašel a podráždění krku

Med pomáhá v boji s kašlem, ve studii byla 110 dětem podána jednorázová dávka pohankového medu. Je stejně účinná jako jedna dávka dextromethorphanu a pomáhá tak zmírnit noční kašel a umožňuje klidný spánek, sezónní alergie, nachlazení, chřipka a další nemoci, kde příznakem je kašel, bolest v krku a horečka je možno účinně odvrátit konzumací pohankového medu na denní bázi.

Je antibakteriální, antivirový, antiseptický

Med má antibakteriální, antiseptické, antivirové a dokonce i antifungální vlastnosti, pomáhá léčit rány, vyčistit postižená místa a urychlit léčbu, uklidnit zánět kůže.

Jak si připravit citronovou vodu s medem?

Ingredience:

  • Organický, surový a nepasterizovaný med
  • Voda
  • Šťáva z ½ citronu

Postup:

Svařte sklenici vody a nechejte jí trochu vychladnout. Přidejte čerstvou šťávu z poloviny citronu. Abyste dosáhly lepších výsledků, sáhněte po organickém ovoci. Přidejte po ochlazení do vody med. Kdybyste jej přidali do teplé vody, zničí se živiny v medu. Konzumujte tento nápoj, jakmile se probudíte.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button