DetoxikacePřírodní léčbaZdravé tipy

Jazyk jako zrcadlo vašeho zdraví – zjistěte jak na tom jste

Jazyk na vás prozradí víc, než si myslíte! Napoví vám, zda jste zdraví jako řípa nebo vás ohrožují nebezpečné viry či máte oslabenou imunitu. Vyplatí se tedy čas od času stav svého jazyka pořádně zkontrolovat.

Zdravý jazyk

Zdravý jazyk je jasně růžový, bez povlaku, skvrn či jiných nerovností. Znamená to, že vše ve vašem těle funguje tak, jak má. Gratulujeme!

Barevná povlak

Bílý jazyk

Může naznačovat problémy s játry či gastrointestálním traktem. Může se ale jednat i o sníženou kyselost nebo o žaludeční vřed. Pozorujete-li bílý povlak dlouhodobě, určitě zvažte návštěvu lékaře.

Hrubá vrstva bílého povlaku

Obvykle značí přítomnost virové infekce. Není třeba otálet, silně bílý jazyk rozhodně není v pořádku!

Žlutý jazyk

Takto zabarvený jazyk může značit problémy se žlučníkem či játry. Může být i příznaky nedobrého či nedostatečného trávení potravy.

Červený jazyk

Obvykle je příznakem probíhající infekce, zvýšené teploty a celkově vyčerpaného organismu. Tmavočervené až namodralá barva značí přítomnost toxinů v těle.

Zelený jazyk

Naznačuje otravy jídlem nebo alkoholem. Čínská medicína dle něj také posuzuje stav srdce a zelená není příliš pozitivním znamením.

Stav svého jazyka tedy pravidelně kontrolujte a nepodceňujte žádné signály, které k vám vaše tělo vysílá. Každá odchylka od normálu je hodna pozornosti!

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button