Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

Pecky z meruněk jako lék na rakovinu?

Roku 1952 Dr. Ernst Krebs ukázal, že vitamín známý jako B17 se jmenuje „laetrile“. A doktorův výzkum vedl k amygdalinu, jenž je obsažený v peckách meruňky. Jestliže mají pecky v meruňkách skvělé účinky, proč o nich veřejnost neví a vůbec se o nich nemluví?

Proč se pravda o meruňkových peckách skrývá před veřejností?

Průmysl, který vydělává na rakovině je obrovský a odhaduje se, že si ročně vydělá přes dvě stě miliard dolarů. To je závratné číslo, a také důvod, proč držet v tajnosti, jak moc pomáhají meruňková semínka na rakovinu. Edward Griffin poukazuje na to, že prostředky pro léčení jsou všude okolo nás – dokonce i na léčení či prevenci rakoviny. Ovšem znalosti? Ty jsou skryty a nedostávají se běžně na povrch.

Také si říkáte, co vlastně je v těch meruňkových peckách, že jde o velmi účinný prostředek, jak bojovat proti rakovině? Meruňky v sobě mají vysoké množství vitamínu B17 (amygdalin) a není žádná jiná rostlina či plodina, která ho v sobě ukrývá v takovém množství. Pro lidské tělo je tato složka velmi prospěšná, napadá a zabíjí rakovinné buňky. Kromě toho také posiluje imunitní systém, který se tak opětovnému výskytu rakoviny umí bránit.

Untitled4352

Výzkum u himálajského kmene

Tento výzkum se zaměřil na himálajský kmen Hunza. Nebyly v něm žádné zprávy o výskytu rakoviny. Tito lidé jsou považováni za jedny z nejzdravějších lidí na světě. A proč tomu tak je? Je to především díky jejich stravě, ve které jsou meruňky hlavní složkou. Tento kmen spotřebuje až 200 krát více vitamínu B17, než západní civilizace. Amagdylin obsahuje čtyři látky. Jednou z nich je benzaldehyd, dvě z nich glukóza a jeden kyanid.

Ano, čtete správně, kyanid. Lidé ho považují za látku, která je nebezpečná pro lidské tělo. Ovšem chemie a pokusy dokazují, že je tomu jinak. Jednotlivé složky sloučeniny nemají své vlastní charakteristiky, jsou-li zahrnuty právě ve sloučenině. Když tedy konzumujete vitamín B17, enzym rhodanese jej v lidském těle degraduje, respektive degraduje benzaldehyd a vodík do dvou vedlejších produktů.

Tyto produkty jsou thiokyanát a kyselina benzoová. Jsou to produkty, které jsou pro krmení zdravých buněk užitečné, dokonce i pro metabolickou výrobu vitamínu B12. Naše tělo se umí zbavit přebytečného množství těchto vedlejších produktů močí. Vitamín B17 nezůstává v lidském těle déle, než 80 minut.

Pomoc proti rakovině

Vitamín B17 proniká do rakovinných buněk a není degradován. A proč tomu tak je? V těchto buňkách totiž neexistuje mitochondriální enzym rhodanese. Tyto rakovinné buňky obsahují vysokou koncentraci beta-glukosidázy, a když se ta dostává do kontaktu s vitamínem B17, vyvolává chemickou reakci. Při této chemické reakci kyanovodík a benzaldehyd působí synergicky. Má cíl, kterým je produkovat jed. Tento jed zabíjí buňky rakoviny.

Proces je znám také jako selektivní toxicita. Rakovinné buňky jsou napadeny a následně pak zničeny. A to zejména díky absenci látky rhodanese v rakovinných buňkách. Benzaldehyd a kyanid působí jako selektivní toxiny, které napomáhají ničit rakovinné buňky. Dr. Krebs si tento svůj výzkum nemohl dát patentovat, jelikož laetrile je látka přírodní, není vyvinutá uměle v laboratoři.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button