Dnes vám ukážeme jednoduché, ale velmi účinné triky, jak prodloužit trvanlivost vašich potravin. Vydrží déle čerstvé a zůstanou plné chutí a vůní. Jak na to? Zde jsou tipy.
Banány
Stopku banánu stačí zabalit do potravinářské fólie nebo plastového sáčku. Zachová v sobě vlhkost a banány vydrží déle.
Salát
Jak nejlépe uchovat salát v lednici? Stačí ho zakrýt ubrouskem, bude stále vlhký a chutnat jako čerstvý.
Cibule
Odborníci se shodují na tom, že cibuli se dobře daří, když je zavěšená a kolem ní cirkuluje vzduch. Takto vydrží mnohem déle, protože nehnije. Cibuli můžete zavěsit i do staré nylonové punčochy. Dá se jich tam vyskládat hned několik.
Brambory
Brambory se kazí pomaleji, když jsou uskladněny s jablky. Nikdy byste neměli dávat brambory do blízkosti česneku.
Sýr
Uložte sýr do pečícího papíru. Nikdy ho nebalte do hliníkové nebo plastové fólie. Tam schne rychleji, protože nemá dostatek kyslíku.
Mléko
Hodně lidí v uskladnění chybuje a mléko dává do dveří lednice. Teplota se tu však neustále mění tím, že ledničku otvíráte. Nejlepší je mléko postavit někam doprostřed lednice.
Vejce
Vajíčka potřebují pro svou čerstvost uložení někde vzadu.
Koření
Červené koření jako paprika nebo chilli by měly být uchovávány v chladničce. Světlo a teplo může ovlivnit jejich barvu a chuť.
Zbytky jídel
Zbytky jídla stačí zabalit do plastových misek a přikrýt igelitovou fólií. Pomáhá je to udržet čerstvé a chutné delší dobu.
Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos
Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.