Jídlo a stravováníZdravé tipy

Jak uchovat čerstvost potravin: banány, salát, cibule, sýr a další

Dnes vám ukážeme jednoduché, ale velmi účinné triky, jak prodloužit trvanlivost vašich potravin. Vydrží déle čerstvé a zůstanou plné chutí a vůní. Jak na to? Zde jsou tipy.

Banány

Stopku banánu stačí zabalit do potravinářské fólie nebo plastového sáčku. Zachová v sobě vlhkost a banány vydrží déle.

Salát

Jak nejlépe uchovat salát v lednici? Stačí ho zakrýt ubrouskem, bude stále vlhký a chutnat jako čerstvý.

Cibule

Odborníci se shodují na tom, že cibuli se dobře daří, když je zavěšená a kolem ní cirkuluje vzduch. Takto vydrží mnohem déle, protože nehnije. Cibuli můžete zavěsit i do staré nylonové punčochy. Dá se jich tam vyskládat hned několik.

Brambory

Brambory se kazí pomaleji, když jsou uskladněny s jablky. Nikdy byste neměli dávat brambory do blízkosti česneku.

Sýr

Uložte sýr do pečícího papíru. Nikdy ho nebalte do hliníkové nebo plastové fólie. Tam schne rychleji, protože nemá dostatek kyslíku.

Mléko

Hodně lidí v uskladnění chybuje a mléko dává do dveří lednice. Teplota se tu však neustále mění tím, že ledničku otvíráte. Nejlepší je mléko postavit někam doprostřed lednice.

Vejce

Vajíčka potřebují pro svou čerstvost uložení někde vzadu.

Koření

Červené koření jako paprika nebo chilli by měly být uchovávány v chladničce. Světlo a teplo může ovlivnit jejich barvu a chuť.

Zbytky jídel

Zbytky jídla stačí zabalit do plastových misek a přikrýt igelitovou fólií. Pomáhá je to udržet čerstvé a chutné delší dobu.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button