OstatníPéče o těloZdravé tipy

5 přírodních olejů, které regenerují vlasy

Ztráta vlasů je častým problémem a netrápí jen ženy, ale také muže. Ti to paradoxně mnohdy snáší hůř než ženy, protože jim toto vypadávání vlasů může připomínat, že se nezadržitelně blíží stárnutí. Padání vlasů však může mít mnoho důvodů než jen stárnutí. Ať už je to jakkoliv, snaží se s padáním vlasů bojovat. Vydávají mnoho finančních prostředků, kupují drahé produkty a ne vždycky tyto produkty mohou pomoci.

Co způsobuje vypadávání vlasů?

Vypadávání vlasů může mít za následek mnoho různých příčin. Roli samozřejmě hraje také genetika. Existují další faktory jako například hormonální nevyváženost, hypotyreóza, nedostatečný krevní oběh v kůži, nedostatek živin a podobně. Existuje 5 přírodních olejů, které mohou skvěle regenerovat vlasy a mohou je tím pádem zachránit. Každý z těchto olejů vlasy povzbudí v růstu, zlepší je a posílí. Jaké oleje mohou pomoci?

  • Ricinový olej – ten může být využíván jako orální lék typický pro detoxikaci, ale také pracuje na tom, aby vaše vlasy byly silné, podobně jako řasy. Ricinový olej urychluje růst vlasů a zabraňuje tak ve vypadávání vlasů.
  • Levandulový olej – pomáhá růstu vlasů, zlepšuje zdraví pokožky; jde o přírodní produkt, který pomáhá při léčbě mužské plešatosti. Navíc tento olej zanechává jemnou vůni.
  • Olej z černuchy seté – má řadu zdravotních přínosů, pomáhá zejména pro růst a obnovu vlasů. Můžete jej aplikovat přímo na vaše tělo a to k léčbě mnoha komplikací, které způsobují vypadávání vlasů. Kromě jiného je také účinný při léčbě houbových infekcí.
  • Rozmarýnový olej – využívá se jako stimulant pro růst vlasů. Často se tak přidává do mnoha produktů, které pomáhají při vypadávání vlasů, například do různých olejů, vodiček a šamponů.
  • Olivový olej a olej z kajenského pepře – tyto ingredience je nutno smíchat dohromady, 2 lžíce olivového oleje a půl lžičky mletého kajenského pepře. Olej trošku zahřejte a následně přidejte kajenský pepř. Tyto dvě přísady spolu nechejte půl hodiny působit a následně kajenský pepř odstraňte.

Tyto skvělé oleje jsou čistě přírodní, pomáhají proti vypadávání vlasů, posílí vlasy, podpoří jejich růst. Připravte si i vy doma tento jednoduchý a přírodní lék. Jak na to?

Ingredience:

  • ¼ šálku ricinového oleje
  • 1 čajová lžička oleje z černuchy seté
  • ½ čajové lžičky rozmarýnového oleje

Postup:

V tmavé skleněné lahvičce zkombinujte tyto přísady. Jakmile jsou oleje smíchány, omyjte vlasy a pokožku hlavy teplou vodou – tím se otevřou póry. Vezměte trochu této směsi, dejte do vlasů a na pokožku hlavy. Nechejte působit po dobu 1 hodiny a následně pečlivě umyjte šamponem. Tento recept můžete využívat dvakrát týdně nebo i častěji, záleží na vás.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button