Péče o těloPřírodní léčba

Zdravé oči – vyzkoušejte tyto přírodní potravinové zdroje

Zdraví máme jen jedno a je určitě důležité začít se o své zdraví pečlivě starat. Staráte se o zdraví svých zubů, o své nehty, pečujete o svůj imunitní systém, snažíte se, aby byl posílen na nadcházející podzimní a zimní sezónu. Prostě se o své zdraví staráte. Přemýšleli jste nad zdravím očí? Věnujete očím dostatečnou pozornost nebo vidíte dobře a tím pádem to nemusíte vůbec dál řešit?

Zdraví očí je velmi důležité

Když řešíte své celkové zdraví, je nutno se zaměřit také na zdraví svých očí. Můžete zkoušet nejrůznější masáže a cviky s očima, ale je nutno jim dodat také ty správné vitamíny. Dnes se doba zrychluje a spousta lidí nestíhá doma vařit, proto se odbývá klasickými jídly ve fast foodech nebo polotovarech, které nemají zrovna příznivou nutriční hodnotu a vitamíny. Nutriční výživa a účinná antioxidant, to je pro vaše zdraví, pro vaše orgány, imunitní a reprodukční systémy. Čerstvé potraviny mohou pomoci. Pro vaše oči je důležitý vitamín A, proto se zaměřte na takové potraviny a doplňky potravin, které obsahují právě vitamín A. Co všechno si můžete dát, aby vaše oči byly zdravé?

muž

Vnitřnosti

Obecně jsou vnitřnosti velmi zdravé a bohaté na vitamín A, podobně jako vejce, losos, krevety a podobně. bez živočišných tuků bude vaše strava chudá, dáváte-li však přednost rostlinným zdrojům, pak jistě najdete i zde některé potraviny, které pomohou.

Mrkev

Jde asi o jeden z nejznámějších zdrojů vitamínu A. Mrkev je bohatá na betakarotén. Navíc, karotenoidy, které se v mrkvi nacházejí, podporují mužskou plodnost, což je také dobrá věc.

Sladké brambory – bataty

Další oranžovou kořenovou zeleninou, která vám může pomoci pečovat o váš zrak, jsou sladké brambory neboli také batáty. Obsahují karotenoidy a vitamín A. K tomu v nich najdete také vitamín C nebo vlákninu. Batáty jsou mnohem výživnější než klasické brambory. Batáty jsou dnes k dostání už i v českých supermarketech. Pochutnejte si na nich i vy!

Kapusta

Jde o další skvělou zeleninu, která obsahuje například vitamín A, vitamín K. Dále v něm také najdete železo, draslík, vápník, omega-3 mastné kyseliny a spoustu dalších vitamínů a živin, které pomáhají lidskému tělu a zdraví. Také skvěle působí na váš zrak, díky vitamínu A, který v něm najdete. Kapustu spousta lidí moc nemusí. Zařaďte jí do svého jídelníčku a pochutnáte si. Můžete jí péct pomalu v troubě, s citronovou šťávou a olivovým olejem. Můžete si jí přidat do smoothie, udělat si z ní salát a podobně.

Chlorella

Jeden z nejstarších a nejbohatších potravin, co se týče živin, na světě. Co je to vlastně chlorella? Jde o zelenou řasu, která roste ve vodě. Má vysoký obsah vitamínu A, což je důležité pro zrak a také obsahuje zinek, který pomáhá absorbovat živiny do vašeho těla. Chlorella je tedy opravdu ideálním kouskem pro lidské zdraví.

Mladá pšenice (wheatgrass)

Mladá pšenice je doslova napěchována vitamínem A, jde o skvělého pomocníka v péči o vaše oči. Můžete si pěstovat vlastní mladou pšenici a například jí používat do smoothie. Lepší však je koupit si prášek z mladé pšenice a přidávat jej do smoothie nebo kamkoliv jinak. Bosahuje spoustu antioxidačních vitamínů, jako například vitamín C, vitamín E a podobně. Mladá pšenice pomáhá udržovat zdraví očí a může dokonce i pomoci zabránit makulární degeneraci.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button