OstatníZdravé tipy

Rodiče, nedělejte tuto chybu s dětmi v autosedačce!

Vždycky je příjemné, když vyrazíte na výlet či na dovolenou. Do míst, kde to neznáte, kde je krásně. A toho se nechcete vzdát ani ve chvíli, kdy máte děti. Právě naopak, ukážete dětem, co vše je ve světě k vidění.

Nejčastěji cestujete autem, což je pohodlné nejen pro vás, ale i pro děti, a to dokonce i pro velmi malé děti (mladší, než dva roky). Takováto miminka připoutáte v zadní části auta, a je to v pořádku. Pásy jsou bezpečné, připoutáte děti a je to. Není se čeho obávat, že?

Dítě na předním sedadle

Jste-li rodiče, pak určitě musíte vzít na vědomí tuto studii, která se publikovala v odborném časopise s názvem Academic Pediatrics. V ní se uvádí, že 75% rodičů, dává děti do sedačky na přední sedadlo a směřují je směrem k oknu. A dělají chybu v tom, že takto posazují děti v tom nejranějším věku. Ne každý totiž ví, že dítě v raném věku je nutno dávat na přední sedadlo tváří k sedadlu.

autosedačce

Hranice dvou let

Podle odborníků je právě hranice pod dva roky ta, kdy byste měli děti usazovat do auta tváří k sedadlu. Ideální je to do určité hmotnosti a výškového limitu. Odborníci rodičům připomínají, že i když jejich dítko roste a roste, neznamená to, že je ten správný čas na to, nechávat jej sedět v autosedačce čelem ke směru jízdy. V této fázi je to velmi důležité, nechávat miminko zády ke směru jízdy. Dítě je velmi citlivé na prostředí, a to zejména pak v jedoucím autě, proto je taky důležité řídit odpovídajícím způsobem.

Bezpečí na prvním místě

Je pochopitelné, že je bezpečí vašeho dítěte na prvním místě. Vždycky se, proto doporučuje rodičům, aby si pečlivě četli automobilové příručky a pokyny. Můžete také požádat o pomoc odborníka a nechat auto zkontrolovat a ověřit si, zda je vaše vozidlo vhodné a bezpečné pro děti mladší dvou let.

Tento jednoduchý způsob zajistí vám i vašim dětem bezpečnou jízdu. A to je to nejdůležitější!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button