OstatníZdravé tipy

Úžasné triky, které umí zubní pasta!

Jak všichni víme, zubní pasta v první řadě čistí zuby od nečistot, pomáhá zuby chránit, zamezovat tvorbě zubního kamenu a udržuje chrup čistý. Kromě toho však zubní pasta může pomoci na celou řadu dalších věcí. Je známo, že zubní pasta může pomoci na akné či na opary, ale víte, na co všechno ještě může pomoci? Přinášíme další unikátní způsoby využití zubní pasty, které mohou pomoci v některých každodenních činnostech.

Málo známé použití zubní pasty:

Lak na nehty – zubní pasta může pomoci odstranit lak na nehty a díky tomu vaše nehty krásně voní a nezatěžuje je aceton

Stříbrný lesk – používejte pravidelně zubní pastu na stříbrné předměty, díky nim je vyčistíte a získají krásný stříbrný lesk. Jediné, co musíte udělat, aby se stříbrný lesk obnovil je vzít stříbrné předměty a zubní pastu o ně třít

Světla u automobilu – světla u vašeho auta budou vypadat jako nové, když na ně použijete zubní pastu a pomocí nich je budete leštit

Klávesy klavíru – pasta se využívá na bělení zubů, s její pomocí můžete vybělit také klávesy klavíru. Budou díky zubní pastě vypadat jasnější, než kdy jindy

Obuv – se zubní pastou můžete dokonce vyčistit špínu z vašich bot. A můžete je využít na každý typ obuvi.

Plavecké brýle – zubní pastu můžete využít také k čištění plaveckých brýlí. Díky ní je také možno zabránit zamlžování. Na plaveckých brýlích zůstane tenký film, který je chrání.

Vodní skvrny na stolech – s trochou zubní pasty můžete odstranit nepoddajné skvrny od vody na vašem stole.

Inkoustové skvrny na košili – nikdo nemá rád skvrny na oblečení, občas se ale stane, že se na něm objeví skvrna od inkoustu a bývá velmi těžké jí odstranit. Ovšem pokud použijete zubní pastu, je to jednoduché. Vezměte svůj oděv, použijte na něj zubní pastu a nechejte přes nos uschnout. Druhý den očistěte košili jako obvykle.

Skvrny z barvení vlasů – z domácího barvení vlasů se mohou objevovat ošklivé skvrny na vašich ručnících. Stačí použít zubní pastu a to podobně jako u inkoustových skvrn na košili.

Kousnutí od komára – s pomocí zubní pasty snížíte podráždění a svědění, které způsobí bodnutí komárem. Jednoduše zubní pastou potřete místo, kde vás komár kousnul.

Pupínky – mnoho lidí přiznává, že díky zubní pastě se jim podařilo velmi úspěšně léčit pupínky a také akné. Stačí vzít zubní pastu, aplikovat jí na pupínek a nechat přes noc zaschnout.

Žehlička – s pomocí zubní pasty můžete žehličku vyčistit a dodat jí lesk. Stačí jen pomocí zubní pasty žehličku vyleštit.

Mobilní telefon – displej vašeho smartphone bude jako nový, když jej vyčistíte se zubní pastou.

Zápach z bot – někdo tvrdí, že stačí trocha zubní pasty a starý kartáček na zuby a můžete eliminovat nepříjemný zápach z vašich bot.

Koberec – naneste trochu zubní pasty pomocí houby na koberec a uvidíte, co se bude dít.

Špinavé ruce – zubní pasta pomáhá čistit zuby a brání pachu v ústech, to samé může pomoci na vaše špinavé a zapáchající ruce.

Termosky – také se vám zdá, že vaše termoska nevoní úplně vábně? Naplňte jí horkou vodou a dejte do ní zubní pastu. Vše zavřete a pořádně protřepejte. Termoska bude mimořádně čistá a také dezinfikovaná.

Poškrábané CD a DVD – poškrábané CD a DVD vždy bývá problémem. Nepřehrává se kvalitně a je tedy na vyhození. Stačí však vzít jen zubní pastu a spolu s ubrouskem otřít CD, které nefunguje. Poté bude hrát zase znovu.

Škrábance – máte na svém autě škrábance, které chcete nějak odstranit? Jednoduše vezměte zubní pastu, měkký hadřík a třete. Vše bude pak krásně lesklé.

Lepidlo na plakáty – zubní pastu je možno použít také jako lepidlo na plakáty, které následně umístíte na zeď. Stačí dát jen zubní pastu na zadní část plakátu a nalepit tam, kam chcete na zeď. Jakmile budete plakát sundávat, nedojde k poškození stěny.

Doufáme, že vám tyto triky ulehčily váš každodenní život a pomohli vám. Vyzkoušejte je i vy a uvidíte!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button