Ostatní

Nápoje, které vám pomohou zhubnout. Stačí je pít před spaním

Léto se nezadržitelně blíží a většina z nás už zase pomýšlí na to, jak své tělo připravit na plavkovou sezónu. Všichni víme, že je to hlavně o zdravé stravě a dostatečném pohybu. Jenže, vždycky doufáme, že se najde nějaký tajný recept, který nás od změny životního stylu uchrání a my si budeme stále moci dát večer u televize brambůrky.

Žádný takový zázrak slíbit bohužel nemůžeme – a upřímně – ani neexistuje. Ale přesto lze proces hubnutí podpořit řadou věcí. Jednou z nich je i volba vhodného nápoje před spaním. Během spánku totiž hubnete, to je dokázané. Tělo ztrácí energii, vy žádnou nepřijímáte, a tím pádem hubnete. Samozřejmě, jen spaním nezhubnete, ale při správném životním stylu hraje i spánek významnou roli. Není náhodou, že lidé s dlouhodobým spánkovým deficitem mají obvykle i problémy s váhou. Tyto nápoje si dopřejte před spaním a podpořte své metabolické funkce tak, aby vaše tělo nastartovalo spalování a trochu vás podpořilo v honbě za štíhlým tělem.

Zelený čaj

Tento výtečný nápoj je vhodné pít po celou dobu redukce váhy. Obsahuje nejen antioxidanty, které pročišťují tělo, ale také látky, které urychlují metabolismus a pomáhají tělu správně a vhodně využívat přijatou energii. Pro zlepšení spalování si jej můžete dopřát i před spaním. Ale pozor – může se vám po něm hůře usínat, má totiž zároveň povzbuzující účinky. Ne na každého působí stejně, a proto vyzkoušejte a uvidíte.

Mléko

Mléko patří mezi nejvhodnější nápoje, které si před spaním dopřát. Obsahuje totiž uklidňující látky, které vaše tělo přepnout do stavu odpočinku a relaxace. Snadněji usnete a ráno se probudíte skutečně občerstveni. Nepomůže přímo s hubnutím, ale dobře vyspaný člověk pak přes den méně jí. Nepotřebuje totiž zahánět únavu nadbytečným příjmem energie, nejčastěji ve formě sladkého.

Grepový džus

Pokud hledáte ovoce, které vám pomůže spalovat tuky, pak je to právě grepový džus. Před spaním si dopřejte jen malou skleničku a ujistěte se, že je to skutečně 100 % grepová šťáva bez přidaného cukru. Pomůže také nastartovat metabolismus a dle vědeckých studiích dokonce dokáže usazený tuk proměňovat na zdroj energie. Přes noc vám tedy může pomoci zase pár gramů navíc dostat dolů. A jak všichni víme, každá troška dole se počítá.

Heřmánkový čaj

Řada lidí je na heřmánkový čaj alergická. Pokud ale mezi ně nepatříte, pak si ho s radostí před spaním dopřejte. Má zklidňující a regenerační účinky a pomáhá také uklidnit podrážděný žaludek či střeva. Zlepšuje také zpracování glukózy, což má přímý vliv na úbytek váhy. Hrnek teplého heřmánkového čaje udělá dobře i vašim nervům a pomůže vás dostat do stavu, kdy můžete skutečně relaxovat a užívat si nerušený spánek.

Sójový proteinový shake

Sójový protein má blahodárné účinky na růst svalové hmoty a pomáhá s hubnutím tak, že snižuje množství kortizolu v krvi. Sójový shake je tedy oblíbeným nápojem sportovců i lidí, kteří jsou na přísné redukční dietě. Do vašeho režimu jej můžete bez obav zařadit i vy a využít jeho benefity.

Jak na zdravý spánek?

Jak už jsme si řekli, spánek je k hubnutí nevyhnutelně potřeba. Jak si tedy zajistit opravdu kvalitní a nerušený odpočinek?

  • Dobře větrejte a stáhněte topení.
  • Spěte v pohodlném a prodyšném oblečení.
  • Před spaním se napijte, ale nejpozději půl hodiny před ulehnutím.
  • Zhasněte všechna světla a vypněte mobilní telefony.

Zdravý spánek je důležitý nejen pro vaši linii, ale také pro vaše celkové zdraví a pohodu. Spánek byste tedy neměli podceňovat ať už hubnete či nikoliv.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button