Ostatní

Chcete se dožít vysokého věku? Pijte syrovátku, Tom Parr se díky ní dožil 152 let

Dříve bylo velmi populární říkat, že Norové jsou opálení díky tomu, že pijí syrovátku. Lékař Paavo Ariola doporučuje pít tento nápoj pro jeho skvělé vlastnosti, které prodlužují a zkvalitňují život. Jako důkaz, že má syrovátka skvělé účinky, je život rolníka Thomase Parra, který žil 152 let (zdroj). Ten si dopřával syrovátku každý den.

Složení a léčivé účinky syrovátky

Syrovátka je vhodná pro každého. Obsahuje spousty zdravých složek, které posilují organismus a jsou prospěšné lidskému tělu. Hlavní složky syrovátky jsou: draslík, hořčík, sodík, fosfor, železo, zinek, měď, kobalt, mangan, molybden, vitamíny, enzymy a aminokyseliny.

100 g syrovátky obsahuje zhruba 27 kcal, proto je ideální v případě, že se pokoušíte zhubnout.

Syrovátka pomáhá při onemocnění jater

Čistá játra jsou klíčem k dobrému zdraví. Pokud máte onemocnění jater, měli byste pravidelně pít syrovátku.

Syrovátka obsahují beta-lakto globulin, který dodává tělu aminokyseliny BCAA, které jsou při léčbě jater velmi důležité. U pacientů, kteří trpí cirhózou, pomáhá zvýšená hladina BCAA déle a lépe žít.

Alpha-lakto albumin, který obsahuje syrovátka, je bohatý na esenciální aminokyseliny tryptofanu. Je znám pro regulaci únavy a zlepšení nálad. Je také bohatá na imunoglobuliny a lysosomy, které posilují přirozenou imunitu člověka a jsou velmi užitečné proti chronické hepatitidě.

Syrovátka obsahuje i protizánětlivý laktoferin, složku důležitou pro ty, kteří trpí zánětem jater. Díky tomu je v těle dostatečná produkce Cysteinu, který produkuje gluthathionin, antioxidant, který chrání tělo před infekcemi a toxiny. U lidí, kteří trpí hepatitidou C, je úroveň cysteinu velmi nízká. Také je to velmi silný antioxidant, který pomáhá při poruše štítné žlázy, chronických zánětech, rakovině a Parkinsonově chorobě.

Pokud aktivně sportujete, snažíte se zhubnout nebo trpíte vážnou nemocí, syrovátka by měla být na seznamu vašeho každodenního menu. Syrovátka jsou bohatá na elektrolyty, které skvěle hydratují tělo a dodávají potřebnou energii. Je to mnohem lepší volba, než nejrůznější energetické nápoje, plné cukrů a umělých sladidel.

Syrovátka je také hlavní složkou proteinových nápojů a dalších výrobků. Je nevyhnutelnou součástí jídelníčku kulturistů a každého sportovce, který chce rychle regenerovat svaly a nabírat svalovou hmotu. Navíc snižují chuť k jídlo a pomáhají při dietě. Jako bonus je snížení hladiny glukózy v krvi a krevního tlaku.

Tradiční lék na „líná“ střeva

Syrovátka obsahují kyselinu mléčnou, která snižuje nadměrné množství plísní a bakterií ve střevech a jeho nízké pH stimuluje k práci.

Doporučujeme tedy syrovátku užívat, pokud trpíte zácpou, nadýmáním nebo chronickým zánětem střev.

Tradiční lék v podobě syrovátka pomáhá při:

  • únavě a stresu

  • vysokém krevním tlaku

  • nízké imunitě

  • břišních problémech

  • nemocích jater

  • detoxikaci

Jak užívat syrovátku

Nejlepší věc, co můžete udělat, je buď mít vlastní domácí syrovátku nebo si ji koupit v obchodech se zdravou výživou. Kozí syrovátka je nejlepší, ale nejčastěji se setkáte s kraví syrovátkou. Důležité je, aby syrovátka pocházela ze zvířat, která se pasou a mají dostatek pohybu. Nejlepším řešením je tedy organická syrovátka.

Vzhledem k tomu, že má syrovátka močopudné vlastnosti, doporučujeme ji pít ze začátku třikrát denně v množství 150 ml. Postupně zvyšujte dávku až na 1 litr za den.

Pokud máte problémy s trávením, smíchejte jednu čajovou lžičku sušené syrovátky ve sklenici vody. Nápoj užívejte před každým jídlem. Syrovátku je možné používat i na pleť, vlasy nebo v kuchyni.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Podobné články

Back to top button