DetoxikaceKrása

Stačí šálek čaje a hned půjde hubnutí snadněji. Tyto bylinky vám pomohou

Zimní období doslova vyzývá k tomu, abychom se po návratu z venku zahřáli chutným čajem. To ale rozhodně není jediný důvod, proč bychom si měli dopřát šálek horkého nápoje. Bylinkové čaje totiž mohou nejen perfektně prokrvit tělo, ale mohou vám pomoci i s vaším hubnutím. Pokud si při výběru správného šálku horkého čaje dáte záležet, můžete hubnout daleko snadněji – a to jen díky bylinkám. Tedy zcela přírodně, bez rizika nepříjemných vedlejších účinků.

Je potřeba si uvědomit, že neexistuje žádný zázračný čaj, který vás ze dne na den bez práce zbaví všech kil navíc. I šálek čaje však může na vaší cestě pomoci. Tyto bylinkové čaje mají dobrý vliv na právě ty tělesné pochody, které s hubnutím přímo souvisí. Některé z nich například umí zrychlovat metabolismus, jiné zlepšují trávení a další vám pomohou zvládnout chutě na sladké.

Zelený čaj

Mezi nejoblíbenější a nejznámější pomocníky v hubnutí určitě patří zelený čaj. Extrakt z jeho lístků je součástí mnoha spalovačů tuků zcela běžně a také se prodává ve formě nejrůznějších doplňků stravy, které vám mají zabezpečit štíhlou linii.

Zelený čaj obsahuje mimo jiné účinné látky například povzbuzující kofein a mnoho antioxidantů, které podporují nejen hubnutí, ale také imunitní systém. Pokud zelený čaj již znáte a rádi byte vyzkoušeli něco nového, není nic snazšího než ochutnat nyní velmi populární verzi zeleného čaje, tzv. matcha – prášek umletý z celých čajových lístků. Jeho chuť sice není pro každého a je potřeba si na ni trošku přivyknout, ale na druhé straně se jeden nápoj u kvalitních výrobků může rovnat několika šálkům zeleného čaje.

Kopřivový čaj

Možná jste někdy používali kopřivový nálev jako přípravek na péči o vlasy. Kromě toho se ale dá kopřivový čaj využít i k povzbuzení spalování. Nálev z těchto štiplavých listů má silné močopudné i antiseptické účinky, podporuje čištění organismu a má pozitivní vliv i na zdraví srdce a oběhového systému. Kopřivový nálev také usnadňuje látkovou výměnu v těle, a spolu s tím přirozeně podporuje i spalování tuků.

Kontryhelový čaj

O kontryhelu se často říká, že je to nejlepší bylinka pro ženy. Proto ji často doporučují v ordinacích gynekologů jako lék na nepravidelnosti cyklu a jiné ženské potíže. Může pomoci při bolestivé menstruaci, ale také při častém výskytu cyst nebo při regeneraci po gynekologických zákrocích. Obsahuje totiž rostlinné hormony, které pomáhají udržovat svalovou hmotu a působí proti zadržování vody.

Mátový čaj

Jedni ho milují, jiní mu nemohou přijít na chuť, ale pravdou je, že svěží čaj z máty vám může pomoci i tehdy, když bojujete s nadváhou. Nálev z mátových lístků přispívá k dobrému trávení. Především má pozitivní vliv na trávení a pomáhá dietářům tehdy, když se jim změní jídelníček v důsledku snahy zhubnout a jíst zdravěji. Výhodou mátového čaje je i příjemná svěží vůně, která by měla snižovat chuť k jídlu. Jakmile vás tedy bude honit mlsná, stačí si uvařit šálek mátového čaje a chutě vás hned opustí.

Pur-erh čaj

O tomto čaji jste možná nikdy neslyšeli a jistě v tom nejste sami. Pěstujete se v hornaté provincii Jün-nan, kde se sklízí z čajovníkových stromů napadených ušlechtilou plísní. Jakmile dojde ke sklizni, nastává proces fermentace, který může u těch nekvalitnějších druhů trvat i několik let. Pokud jej budete konzumovat pravidelně, dokáže účinně urychlovat metabolismus, regulovat hladinu cholesterolu i podporovat detoxikační funkce celého organismu.

Stačí si tedy denně dopřát některý z těchto čajů a hned vám hubnutí může jít snadněji. Je škoda nevyužít prostředků, které vám příroda dává zcela zdarma.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Jana H.

Zajímám se o sport, cestování a zdravý životní styl. Baví mě zjišťovat novinky ze světa alternativních metod ve zdravotnictví i kosmetickém průmyslu a ráda se o tyto tipy dělím i s dalšími čtenáři.

Podobné články

Back to top button