Jídlo a stravováníPéče o tělo

Čištění střev – vyzkoušejte tuto metodu, která vyplaví toxiny a další nečistoty

Čas od času může mít problémy s trávicím traktem každý z nás. V těle se usazují toxiny a škodlivé látky, které se pohybují všude okolo nás, ve vzduchu, potravinách a podobně. Občas vás bolí žaludek, máte problém se střevy a podobně? Může to být následek toho, že opomíjíte poměrně důležitou část těla. Tlusté střevo. To hraje zásadní roli při odstraňování odpadu a toxinů z těla. Když se v tomto procesu objeví problém, může se objevovat chronická zácpa, problémy se střevy nebo IBS tedy syndrom dráždivého střeva.

Tlusté střevo je důležité

Zatímco střeva absorbují živiny z potravin a brání reabsorbci špatných bakterií a toxinů. Hrubé střevo má za úkol odstranit odpad, toxiny a podobně. Špatná strava může tělo dehydrovat, může v těle hromadit toxiny a to se na stěnách tlustého střeva bude držet, což nebude pro tělo úplně ideální. Jak člověk pomaličku stárne, stárne s ním celé tělo a zvyšuje riziko vzniku polypů, zánětů a rakovinných či nerakovinných nádorů ve střevech. Tyto komplikace jsou nepříjemné, ale bohužel časté.

Jak vyčistit střevo?

Níže uvedená směs pomůže vyčistit vaše tlusté střevo. Než budete tuto metodu provádět, ujistěte se, že nikam nepůjdete, protože vše se dává do pohybu rychle a budete následně poměrně často využívat koupelnu a toaletu. Během procesu je dobré vypít dostatek vody, na to nezapomínejte.

Tato směs není dobrá také pro všechny těhotné ženy nebo pro ty, kteří trpí bolesti v gastrointestinálním traktu nebo pokud trpíte nějakým jiným onemocněním. Vždy je proto dobré poradit se s lékařem před touto očistou. Chcete i vy své tlusté střevo vyčistit od všech toxinů a škodlivých látek? Pak vyzkoušejte tuto čisticí směs!

Co budete potřebovat:

  • ½ šálku stoprocentní čisté organické jablečné šťávy
  • 2 polévkové lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 čajová lžička čerstvé zázvorové šťávy
  • ½ čajové lžičky himálajské soli
  • ½ šálku teplé čištěné vody

Jak postupovat:

Do hrnce dejte filtrovanou vodu, kterou zahřejete na nízkém plameni, aby nedošlo k varu. Voda by měla být teplá, ale ne příliš horká. Budete jí poté pít, tak aby vám neškodila a nebyla příliš horká. Pokud jí zahřejete hodně, nechejte chvíli vychladnout.

Následně dejte vodu do sklenice, přidejte himálajskou sůl a nechejte dobře rozpustit. Přidejte jablečnou šťávu, zázvorovou šťávu a citronovou šťávu. Pořádně promíchejte a ihned vypijte. Tuto směs je dobré pít třikrát denně před každým jídlem a to po dobu až jednoho týdne.

Účinné látky v léčivé směsi

Citronová šťáva – je plná antibakteriálních a antioxidačních sloučenin, které zabraňují poškození tlustého střeva. Pomáhají detoxikovat játra a alkalizovat tělo.

Zázvorová šťáva – obsahuje sloučeniny, které pomáhají předcházet rakovině tlustého střeva a to tím, že brání šíření rakovinných buněk. Bojuje proti zánětu a zlepšení trávení.

Jablečná šťáva – obsahuje víc než 14 fytochemikálií, které brání proliferaci buněk rakoviny tlustého střeva a bojují proti poškození volnými radikály. Obsahuje také vitamín C, thiamin, riboflavin, vitamín B6, draslík a hořčík.

Himálajská sůl – obsahuje stopové minerály, které zlepšují nervové funkce, snižují zánět a zmírňují bolesti. Můžete také zlepšit svalovou kontrakci, což pomáhá odstraňovat odpad z těla.

Chcete-li udržet své tlusté střevo zdravé, pokuste se vypít tuto směs minimálně jednou týdně. Díky tomu bude tlusté střevo čisté a zdravé, vaše tělo bude zdravé a to je důležité. Během procesu pijte spoustu vody. Dále dodržujte pravidelný pitný režim, konzumujte mnoho čerstvého ovoce a zeleniny, což je bohaté na vlákninu a také pravidelně cvičte a pohybujte se.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button