NávodPéče o tělo

Vrásky a kruhy pod očima? Pomůže domácí sérum!

Kosmetika dnes nabízí spoustu přípravků, které v reklamě slibují, že budete věčně mladé, pokud už nějakou tu vrásku máte, jako mávnutím kouzelného proutku zmizí. Pleť bude díky pravidelnému používání krásně mladá, jemná, pevná a nikdy nezestárne. V drogeriích vidíte spoustu flaštiček a kelímků. Který z nich vybrat? Po jakém sáhnout? Nebo odejít domů s prázdnou?

Sáhněte po přírodě

Všechny tyto kosmetické produkty určitě nemusí být špatné, mnohé mohou pomoci. Nicméně drtivá většina těchto výrobků čerpá z přírody a přírodních ingrediencí. Vyvstává tedy logická otázka, proč sáhnout po předražených produktech, když stačí trocha času, správné ingredience a za zlomek ceny můžete mít doma přípravek, který působí podobně jako produkty z drogérie.

Elixíry mládí obvykle fungují jen v pohádkách. Musíte se dopředu připravit na to, že nestačí jen „jedno namazání“ a přes noc se vaše pleť vyhladí a vy vstanete mladší o dvacet let. Takhle to opravdu nefunguje. Jaká je hlavní ingredience pro tato séra a produkty? Zejména trpělivost a pravidelnost. Než se dostaví výsledky, je třeba být trpěliví. Výsledky se nedostaví, když bude aplikace nepravidelná, důslednost a poctivost jsou zde klíčem k úspěchu.

Pomoc arganového oleje

Obličejové sérum proti stárnutí, o kterém je dnes tento článek, obsahuje právě arganový olej, který mnozí nazývají skutečným pokladem. Na pokožku je skvělým pomocníkem. Někdy se můžete setkat také s pojmem marocké zlato, možná i díky tomu, že svůj domov naše arganový olej právě v Maroku. Cena sice není úplně nejnižší, to se u nákupu přesvědčíte, pořád je to, ale investice do vás, vaší pokožky. A troufneme si říci, že v konečném důsledku je cena nižší, než u kosmetických krémů, masek a různých produktů.

Arganový olej obsahuje esenciální mastné kyseliny, fenoly, karoteny, vitamín E. Skvěle působí při vyhlazování vrásek, působí také preventivně, antioxidanty pomáhají pokožku chránit od vnějších vlivů a působení různých toxinů. Pokožka bude jemná, hladká a pevná.

Mandlový olej a esenciální oleje

Do tohoto „elixíru mládí“ budete potřebovat také mandlový olej, který propůjčí pokožce jemný, zdravý a mladistvý vzhled. Podpoří její tón, napomáhá v odstranění tmavých kruhů pod očima. Jestliže jsou vaše kruhy pod očima opravdu velké, klidně aplikujte mandlový olej přímo na postiženou oblast a nechejte působit.

Další ingrediencí je esenciální olej s vůní santalového dřeva a esenciální olej s vůní kadidla. Oba pomáhají prokrvovat pokožku. Vůně santalového dřeva je příjemná dřevitá. Vůně kadidla zase přináší závan orientu, pomáhá buňkám v jejich regeneraci, což z něj činí ideálního pomocníka v boji proti stárnutí. Umí mírnit a hojit jizvy po akné. A nyní už přejděme k přípravě elixíru mládí. Jak na to?

Co budete potřebovat:

  • 2 tobolky vitamínu E
  • 3 kapky esenciálního oleje s vůní kadidla
  • 3 kapky esenciálního oleje s vůní santalového dřeva
  • 5ml arganového oleje
  • 5ml mandlového oleje

Jak postupovat:

Smíchejte všechny výše uvedené ingredience a sérum máte hotovo. Přemístěte jej do uzavíratelné sklenice, ideálně do té z tmavého skla. Aplikace je vhodná kapátkem, které vám vždy poskytne malé množství, což u tohoto séra plně postačí.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button