OstatníZdravé tipy

Nekupujte mandarinky, pěstujte je sami! Přinášíme návod, jak na to!

Mandarinky jsou zdrojem vitamínů, také dobře chutnají, proto se v domácnostech objevují ve velkém množství. Poslouží jako skvělá svačinka a zdroj vitamínů. Pro mandarinky tak chodíte do obchodu často. Víte však, že je můžete pěstovat doma? Nemusíte je kupovat, jednoduše si je vypěstujete! Je to velmi jednoduché, stačí dodržet pár rad a pokynů.

mandarinky

Jak na to?

Vezměte si hrnec střední velikosti, který má v dolní části místo pro drenáž. Následně najděte kameny, které umístěte na dno hrnce. Zasypejte organickou půdou. Doporučujeme přidat také písek pro lepší ventilaci. Poté jen zasejte semena mandarinky a přikryjte, aniž byste je tlačili pevně do země. Hrnec se semínky mandarinky musíte vystavit dostatečnému slunečnímu svitu. Je dobré jej mít na okně, balkóně a podobně, kde je dostatek slunce. Čas od času můžete přidat hnojivo, které je bohaté na zinek, železo a hořčík. Dodává půdě a mandarinkám vše, co potřebují.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button