Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčba

4 příznaky, že jíte příliš mnoho soli

Pokud konzumujete příliš mnoho soli, může to být nebezpečné pro vaše zdraví. Několik studií ukázalo, že se zvyšuje riziko kardiovaskulárních chorob a zadržování vody, což může mít fatální následky. Naštěstí všemu může být zabránění. Stačí si všímat určitých signálů, které vysílá vaše tělo.

Nejčastější problémy z přebytku soli

Níže naleznete nejčastější problémy, které vám může způsobit nadměrné množství soli v těle.

1.          Časté bolesti hlavy

V jedné studii se prokázalo, že lidé, kteří konzumují více jak 3500 mg. Sodíku za den, mají o 30% větší pravděpodobnost výskytu bolesti hlavy.

2.          Konstantní žízeň

Příliš mnoho soli v těle způsobí konstantní žízeň, protože mozek vyšle signál, že tělo potřebuje vodu, aby  nedošlo k dehydrataci.

3.          Nedostatek vody

Když budete konzumovat příliš mnoho soli, dehydratujete mozek, čím narušíte jeho funkci a ztratíte pozornost a koncentraci.

4.          Časté močení

Zvýšená spotřeba soli způsobuje časté močení, protože ledviny se snaží vyfiltrovat přebytek sodíku. Pokud tedy chodíte příliš často na toaletu, je to dost možná z důvodu přebytku soli v těle.

Za účelem snížení hladiny sodíku v těle, musíte jíst zdravou stravu, která zahrnuje čerstvé ovoce, zeleninu a pití hodně vody během dne. Samozřejmě, že některé potraviny, jako ryby a mořské plody, jsou přirozeně slané. Je však potřeba omezit jejich spotřebu.

zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button