Péče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

Tento výkonný nápoj působí pro snížení krevního tlaku

Vysoký krevní tlak není vůbec nic příjemného, má vliv na mnoho zdravotních problémů, jde o jednu z nejčastějších kardiovaskulárních chorob. Bohužel v dnešní době jde takříkajíc o epidemii, s hypertenzí se léčí zhruba okolo 20% dospělých lidí a mnoho z nich hypertenzí trpí, ale bohužel se na ni neléčí.

Pomoc v přírodě

Květy ibišku pomáhají nejen vaší kráse, ale také mají velmi dobré léčebné vlastnosti. Některé druhy se dokonce využívaly v tradiční medicíně. Nedávná studie, kterou provedla Tufts University v Bostonu ukázala, že pití tří šálků ibiškového čaje za den může pomoci snížit vysoký krevní tlak.

Výzkumy ukazují

Potvrdilo se, že červené květy ibišku mírně snižují vysoký krevní tlak a to kvůli svým diuretickým vlastnostem, což pomáhá tělu zbavit se přebytečné vody. Vysoký obsah antokyaninů pomáhá blokovat enzym konvertující angiotensin (ACE), což je sloučenina, která způsobuje ztuhnutí krevního tlaku. Jak si tento jednoduchý recept připravit?

Ingredience:

  • 4 šálky vody
  • 5 lžic čerstvých květů ibišku nebo 3 lžíce sušených květin
  • 1 tyčka skořice
  • 1 lžíce surového medu
  • Šťáva z jednoho pomeranče

Postup:

Nechte uvařit vodu a následně jí nalijte přes skořicovou tyčinku a ibiškové květy. Nechejte nejméně 15 – 20 minut louhovat. Vytáhněte ibiškové květy a skořicovou tyčku. Do směsi přidejte pomerančový džus a med, zamíchejte a podávejte. Tento nápoj je možno podávat horký nebo studený.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button