Jídlo a stravováníPéče o těloPřírodní léčbaZdravé tipy

10 příznaků, že v těle nemáte dostatek vitamínu C

Vitamín C je pro lidské tělo důležitý; jestliže trpíte chřipkou, nachlazením a dalšími problémy, nic nepomůže rychleji k uzdravení jako vitamín C. Ten má pro tělo spoustu přínosů, chrání tělo před onemocněním, před problémy se zrakem, pomáhá s vráskami a podobně. Vitamín C je pro lidské tělo opravdu velmi důležitý. Někdy je ho však v těle nedostatek.

Nedostatek vitamínu C

Ztráta vitamínu C v těle je problém, který je nutno řešit. Je to problém vašeho zdraví, což může vést k dalším zdravotním problémům. Tento nedostatek vám tělo dá najevo různými způsoby. Pokud se tak stane, je důležité, abyste vitamín C do svého těla doplnili. Jaké příznaky to mohou být?

Zvýšená tvorba modřin

Podle odborníků nedostatek vitamínu C může vést ke snadnější tvorbě modřin. Pokud si začínáte všímat, že jakmile se někde odřete nebo bouchnete, začínají se tvořit modřiny, může to být jeden z důvodů. Modřiny na pažích, nohou nebo rukou nevypadají moc dobře. Zkuste konzumovat více potravin s vitamínem C, například pomeranče, červené papriky nebo zelí.

Krvácení z nosu

Většina kapilár, které zodpovídají za krvácení z nosu, se nachází v přední části nosu. Jestliže je v těle nedostatek vitamínu C, pak se tyto kapiláry stávají citlivějšími, a to v konečném důsledku může vést k většímu a častějšímu krvácení z nosu.

Pomalejší hojení

Lidské tělo potřebuje spoustu červených krvinek pro přenos kyslíku do těla. Tyto červené krvinky odvádí spoustu práce od sražení až po růst (kůže, nové buňky a podobně). Je-li v těle nedostatek vitamínu C, vaše tělo nebude schopno produkovat dostatek těchto buněk. Rány, které si způsobíte, se pak mohou léčit mnohem pomaleji, než tomu bylo předtím.

Únava a deprese

Únava je obecný příznak, jde o příznak spousty zdravotních problémů a nemocí. Ovšem pokud máte pocit, že jste unavení a nálada jde dolů, poté se doporučuje zaměřit se na příjem vitamínu C a uvidíte, zda se nálada nezlepší. Jestliže se stále necítíte dobře, je dobré navštívit lékaře a společně najít příčinu vaší únavy.

Nepravidelný srdeční tep

Vitamín C pomáhá lidskému tělu absorbovat železo. Nízká hladina vitamínu C působí na železo, tedy jeho nízkou hladinu. A právě nízká hladina železa může vést k anémii a bušení srdce, mohou se objevit také těhotenské komplikace.

Oteklé dásně

Konzumujete-li vitamín C pravidelně, funguje také na vaše zuby a dásně. Pomáhá je udržovat zdravé a pevné. Jestliže se objeví nedostatek vitamínu C v lidském těle, může se objevit problém s dásněmi, s uvolněním zubů a podobně. Vitamín C je pro zdraví dásní zvláště důležitý – posiluje výstelku epitelu, což je bariéra, která zabraňuje průniku bakterií z dásní. Běžně se u pacientů s parodontálními problémy testuje nízká hladina vitamínu C.

Oteklé klouby

Silný nedostatek vitamínu C v lidském těle může vést ke vzniku kurdějí. Jeden z příznaků tohoto onemocnění je právě v bolest svalů a oteklých kloubů. Když je hladina vitamínu C příliš nízká, kolagen se nemůže správně formovat. Kolagen tvoří vazivovou tkáň mezi klouby. Pokud vaše tělo nemůže produkovat kolagen tím správným způsobem, mohou vaše klouby trpět.

Suché vlasy, problémy s nehty

Kolagen je klíčem v mnoha oblastech vašeho života, a to i pro udržení vaší pokožky. Jestliže vaše tělo neabsorbuje dostatečné množství vitamínu C, může se podle amerického časopisu Journal of Clinical Nutrition objevovat na pokožce zarudnutí, sucho, vrásnění a podobně.

Časté nemoci

Nejlepší způsob, jak eliminovat výskyt nemocí, je posílit imunitní systém. Vitamín C je nezbytný pro lidské tělo, pomáhá posilovat buňky v lidském těle. Kromě toho studie National Library of Medicine ukazuje, že hladiny vitamínu C klesají, když je vaše tělo nemocné nebo když se objevuje stres. Pokud nemáte dostatek vitamínu C, tělo může být náchylnější k různým nemocem a onemocněním. Rovněž se z běžné nemoci déle zotavujete.

Tloustnutí

Množství vitamínu C v krvi ovlivňuje to, jak vaše tělo oxiduje tuk. Studie Arizona State University provedla studii, ve které se ukázalo, že účastníci studie s nižší úrovní vitamínu C měli vyšší tělesnou tukovou hmotnost. Jestliže se objevují kilogramy navíc, nebo naopak hubnete, pak se doporučuje konzumace potravin, které mají vysoký obsah vitamínu C. Vyzkoušet také můžete doplněk vitamínu C.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button