OstatníPéče o těloZdravé tipy

Lékaři varují: Nepoužívejte dětské vlhčené ubrousky!

Mnoho maminek a rodičů obecně využívají vlhčené ubrousky pro péči o miminko. Většina z nich ani neví, že využívání dětských ubrousků pro pokožku dětí není moc dobré. U dětí se může objevovat zarudnutí, svědění a podobně. Jejich pokožka je velmi citlivá.

Nebezpečné chemikálie

Tyto vlhčené dětské ubrousky jako např. Cottonelle, Huggies nebo Johnson obsahují nebezpečné chemické látky – methylisothiazolinone. Pediatr a dermatolog Dr. Mary Wu Chang provedl spoustu testů. Osmiletá dívka k němu přišla s ukrutnou vyrážkou. Doktor Chang zjistil, že hlavní příčinou této vyrážky jsou právě dětské vlhčené ubrousky.

Stejné symptomy

Kromě této dívky se objevilo dalších pět dětí, které měly stejné symptomy a jejich původ byl stejný – dětské vlhčené ubrousky. Proto také lékaři radí rodičům, aby nepoužívali výrobky plné chemikálií, ale raději sáhli po něčem lepším, příjemnějším a také alternativním. Jsou k dětské pokožce daleko šetrnější.

ubrousky

Možná rizika

V souvislosti s produkty Johnson a dalšími se hovořilo také o rakovině. Dejte si na ně pozor, i na všeobecné věci, které přichází do styku s vašimi dětmi. Oni samy i jejich pokožka je velmi citlivá, proto jí věnujte zvláštní pozornost a péči. Bezesporu si to zaslouží.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button