Ostatní

Dolíčky v dolní části zad: Jedná se o tělesnou vadu?

Lidé chtějí být sexy. Někdo jde cestou zářící pleti, krásných vlasů a vytvarované postavy. Jiní dávají přednost stylu a vystupování. Jejich chování má charisma a drží si jistou eleganci, když vystupují na veřejnosti. Určit, kdo je sexy a kdo není, je ošemetné. Každému se líbí něco jiného. Co je přitažlivé pro jednoho, nemusí být přitažlivé pro druhého. Na čem se většina lidí shodne, že dolíčky ve tvářích jsou velmi roztomilé. Existuje však ještě jeden druh dolíčků, který se nachází na lidském těle. Jmenují se Venušiny dolíčky a naleznete je na dolní části zad.

Kde se vzaly Venušiny dolíčky

Historie dolíčků a jejich význam sahá až k římské bohyni Venuši. Jejich výskyt znamená krásu a nadpozemské vlastnosti. Jsou však velmi vzácné. U mužů se vyskytují poměrně často, nemají však s bohyní nic společného. U žen jsou poměrně velkou vzácností.

Jedná se o tělesnou vadu?

Venušiny důlky se řadí do dědičných onemocnění, ale nepředstavují žádné zvláštní zdravotní rizika. Některé jedinci se prostě narodí s touto vzácnou tělesnou nesrovnalostí. S přibývajícím věkem a větší vahou, mohou být tyto dolíčky výraznější. Někdo se snaží o jejich odstranění pomocí diety a cvičení. Při pravidelném pohybu a cvičení můžete tyto charakteristické záhyby udělat méně viditelné.

Označení pro tyto dolíčky jsou různé. Někdo jim říká Venušiny dolíčky, sakrální důlky nebo Pilonidal důlek. Samotné důlky jsou tvořeny strukturou kostí člověka vůči jeho specifickému poměru svalů a tělesného tuku. Pokud nemáte v zadní části zad dostatek svalů, vede to k jejich vytvoření. Podobně se tomu stává na bradě, tvářích, hýždích a jiných částech lidského těla. Naštěstí spousty lidí považuje dolíčky za roztomilé a sexy. Nemusíte se tedy bát, že byste ztratili na kráse.

Nestyďte se za ně a užívejte si své jedinečnosti. Cvičením je můžete omezit, ale nikdy se jich nezbavíte. Radši to berte jako výsadu, kterou máte ve své rodině a buďte na tyto krásné dolíčky hrdí.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button