Péče o těloPřírodní léčba

Neutrácejte peníze za pedikúru. Vyzkoušejte přírodní alternativu

Popraskané paty jsou častým problémem a to zejména během letních měsíců, kdy se nejčastěji nosí sandály a žabky. Popraskané paty nejsou jen ošklivé, ale často i hluboké rány, které jsou velmi bolestivé a mnohdy se do nich může dostat infekce.

V tomto článku vám ukážeme přirozené řešení tohoto problému. Zapomeňte na drahé výrobky, které mohou mít vedlejší účinky a vyzkoušejte přírodní alternativu.

Přírodní lék na popraskané paty

Máme pro vás připravené hned dva recepty, které vám pomohou vyřešit problém s popraskanými paty. Jdeme na to.

Prášek do pečiva a mléko

  • 3 lžíce jedlé sody
  • 4 šálky mléka

Připravte si lavor, kam se vám vejdou nohy. Do připravené mísy nalijte mléko a přidejte jedlou sodu. Dobře promíchejte. V této směsi nechte po dobu 10 minut namočené nohy a poté je opláchněte studenou vodou. Výsledky jsou neuvěřitelné.

Vaše nohy budou krásné již po první použití. Pravidelně namáčejte své paty v tomto zázračném roztoku, ať docílíte krásných nohou.

Směs s růžovou vodou

  • 1 polévková lžíce soli
  • ½ šálku citronové šťávy
  • 2 lžicky glycerinu
  • 2 lžičky růžové vody
  • teplá voda
  • pemza

Připravte si mísu, kterou napustíte teplou vodou. Do vody přidejte sůl, osm až deset kapek citronové šťávy, jednu polévkovou lžíci glycerinu a jednu lžičku růžové vody. V této směsi namočte nohy po dobu 15-20 minut. Pomocí pemzy vydrhněte patu a strany nohou.

Smíchejte jednu lžičku glycerínu, jednu lžičku růžové vody a jednu čajovou lžičku citrónové šťávy. Naneste směs na popraskané paty. Lepkavou směs nechte působit přes noc. Abyste nezašpinili povlečení, mějte nasazené ponožky přes noc. Druhý den ráno smyjte vlažnou vodu masku. Vaše nohy budou zdravé a krásně jemné. Tento postup opakujte několik dnů až paty změknou.

zdroj

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button