Jídlo a stravováníOstatníPéče o tělo

Jak si připravit špenát: Hlavně čerstvý a bez ohřevu. Dočtete se, proč

Jste-li fanoušci špenátu, pak jistě víte, že existuje spousta zdravotních přínosů pro vaše tělo. Tato zelená zelenina má mnoho dobrých účinků pro vaše zdraví, obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Tělu dodává obranu proti různým nemocem.

špenát

Zdroj vitamínů

Špenát obsahuje velké množství vitamínů a minerálních látek, např. kyselinu listovou, vitamíny A, B, C a E. Dále také železo, draslík nebo mangan. Je bohatý na lutein a zeaxantin. Kvůli tomu je špenát skvělým bojovníkem proti různým chorobám, které pomůže odstranit.

Pozor na přípravu

Ujistěte se, že špenát nebudete ohřívat. Obsahuje dusičnany a působením mikroorganismů a tepla by se měnil na dusitany a pak nitrosaminy, které jsou velmi škodlivé. Pro lidské tělo jsou dokonce až karcinogenní. Neznamená to však, že nyní vyřadíte špenát ze svého jídelníčku. Stále má mnoho pozitivních účinků na vaše tělo. Jen jej vždy konzumujte v čerstvé formě či ihned po přípravě.

Můžete jej konzumovat také další den, nicméně jej nedoporučujeme ohřívat. Chutná velmi dobře také za studena – i v takové formě do těla dostanete řadu živin, vitamínů a minerálních látek a bude tělu prospěšný.

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku a na celém webu Vitalitis.cz psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Štítky

Podobné články

Back to top button